SEVER: U Zrenjaninu poslednji voz Indijanaca

557

Sa velikom dozom samopouzdanja će Vitezovi dočekati derbi divizije Sever, koji će odigrati protiv Inđija Indiansa na svom stadionu Mala Amerika, u subotu od 15 časova. Dva su osnovna razlog, a onom da su do sada neporaženi u svojoj diviziji i već obezbedili plasman u razigravanje Superlige Srbije, pridružila se nedavna spoznaja da mogu ravnopravno da se nose sa timovima iz „elitne“ divizije Centar. Naime, Knajtsi su tesno poraženi od Blu dragonsa, ekipe koja se dobro kotira u Centru, iako su čak vodili na kraju trećeg perioda.
Iako su već viđeni u baražu, Vitezovima bi eventualna pobeda značila i definitivno osvajanje prvog mesta u ovoj diviziji i prednost domaćeg terena u baražu. Sa druge strane, Inđijci žele da uskoče u poslednji voz za plasman u baraž.
– Poraz od Zmajeva nam je svima u klubu teško pao zbog pre svega naše loše igre u finišu, kada smo gostima iz Beograda praktično poklonili pobedu našim greškama. Ovaj meč protiv Indijanaca će biti odličan ispit za moje momke da vidimo da li smo izvukli pouke iz prethodnog duela. Nadam se da će momci ovog puta odigrati kako znaju i umeju i da će zabeležiti novu pobedu. Ovaj tim Indijanaca ne poznajemo baš najbolje, ali smo minulu sedmicu iskoristili da ih bolje upoznamo i da se dobro spremimo za njih – rekao je trener Željko Đajić.
Dodatnu snagu Vitezovima svakako je doneo povratnik Igor Vukoje, koji je protiv Zmajeva postigao jedan tačdaun, drugi bacio, a jednom pretvorio za dva poena. Međutim, meč pre tog, koji je igran protiv Sirmium Legionara, će pamtiti talentovani raningbek Dimitrije Moromilov, po svom prvom seniorskom tačdaunu. O predstojećem duelu nam je rekao:
–  Mislim da smo puno naučili na svojim greškama posle odigrane utakmice protiv Zmajeva. Nadam se da smo spremni za predstojeću utakmicu protiv Inđije i nadam se da ćemo uspeti da savladamo protivnika. Osećam se sjajno posle prvog postignutog tačdauna u dresu Vitezova i nadam se da će ih biti još. Ako ne u seniorskoj konkurenciji, tu je juniorska liga za koju se spremam izuzetno naporno – rekao je Moromilov.
Indijanci moraju da pobede, a zanimljivo je da to moraju da urade protiv svojih prvih mentora u američkom fudbalu. Naime, Inđijci su svoj prvi meč u istoriji odigrali 2006. godine upravo protiv tima iz Kleka. Posle buđenja u prošlom kolu protiv Grofova, Indijanci takođe pucaju od samopouzdanja. Predvođeni Amerikancem Majka Moblijem, pokušaće da Vitezovima nanesu prvi poraz u Superligi ove sezone.
– Očekuje nas najteži i najvažniji meč u ovoj sezoni. Pobeda je imperativ i ako ponovimo igru iz meča protiv Novog Kneževca mislim da možemo da dođemo do nje. Najkraći put do pobede je zaustavljanje jednog od najjačih oružja ekipe iz Kleka, njihovog punt i kick of return tima – rekao je lajnbeker Indijanaca Darko Prskalo, koji se vratio na teren posle teške povrede i 2 sezone pauze.
Hvatač Indijanaca Milan Zoraja poštuje ovosezonske igre protivnika, ali se nada da trijumf nije nedostižan:
– Skor od 4:0 koji ima ekipa iz Kleka je svakako rezultat za poštovanje i predstoji nam meč koji moramo veoma ozbiljno da shvatimo. Odlično odigran meč protiv Grofova je podigao samopouzdanje u ekipi koja još uvek nije pokazala šta sve može i mislim da je Klek odlična prilika za to.