Ponoćno slavlje Pantera

545

Beograd Blue Dragons – Pancevo Panthers 17:21 (0:0, 10:7, 7:14, 0:0)

Prvi put je utakmica u Srbiji odigrana u ovako kasnom večernjem terminu (nedelja, 08.05, 21:30) i sve je podsećalo na pravi „Sunday night football“. Kišovito i hladno vreme je dočekalo nekolicinu navijača među kojima se svakako istakla grupa onih najvernijih iz Pančeva koja je od početka do kraja zdušno bodrila svoje Pantere i zajedno sa njima podelila radost najvažnije pobede u sezoni.

Prvi drajv na utakmici imala je ekipa Pantera, ali bez obzira na dobru poziciju (napad počeli sa sredine terena) nisu uspeli da pretvore u poene. Isto se desilo i sa napadom Zmajeva i bilo je jasno da će duel odbrana obeležiti ovaj meč. Svakako uslovi za igru nisu dozvoljavali napadima da budu raznovrsni već su se obe ekipe okrenule napadima po zemlji. I Zmajevi i Panteri u svojim redovima imaju sjajne trkače, ali je ovaj put kvalitet prevagnuo na stranu Pantera. Trio Janković-Dedić-Jovanović uspešno je osvajala jard po jard terena i napad Pantera je koliko toliko uspevao da omogući svojoj odbrani da predahne. A odbrana je igrala nadahnjujuće i upravo ona postiže prve poene na utakmici. Na 10y od endzone Zmajeva, CB Gligorić i LB 27 Beke uspeli su da izblokiraju pant i odbijenu loptu Gligorić je pokupio u endzoni za prve poene Pantera (0:7, uspešan PAT Dedić).

Međutim, napad Zmajeva pod vođstvom momka sa Havaja QB#13 Palapale uspevaju da uzvrate na poentiranje Pantera i trčanjem od 10y RB#5 Bakovića dođu do izjednačenja (7:7, uspešan PAT). Bio je napad Pantera u dva navrata blizu endzone (unutar crvene zone), ali nisu uspevali da poentiraju. S druge strane, Zmajevi su u jednom od napada uspeli da pogode FG sa 15y za vođstvo na poluvremenu (10:7), što Panterima nije pošlo za rukom (Dedić promašio pokušaj FG).

Drugo poluvreme nije počelo sjajno za Pantere. Prilikom jedne od akcija pasom Zmajevi presecaju pas QB Milenkovića i vraćaju ga za TD (17:7, vraćena intersepcija igrača sa brojem 17 za TD 15y). Ipak, Panteri igraju najbolje kad je najteže, naročito kada rezultat na semaforu pokazuje minus na njihovom kontu. Odbrana je sjajno zaustavljala napade Zmajeva i omogućavala napadu dobre pozicije na početku novih drajvova. Napad po zemlji se pokazao kao ubojit u trećoj četvrtini kada su RB Dedić i FB Janković trčanjima od 5y i 3y preokrenuli rezultat u korist Pantera što se ispostavilo kao konačan rezultat meča (17:21, oba puta uspešan PAT Dedić).

Treba napomenuti da je CB Matić uspeo u stilu fudbalskih golmana da preseče jedan od poslednjih napada Zmajeva. Imali su Zmajevi i poslednji napad na utakmici i prišli na 20y od endzone Pantera, ali po ko zna koji put igrači odbrane su sjajno odradili svoj deo posla i zaustavili i četvrti pokušaj domaćina.

Plej of je osiguran od strane Pantera, kao i druga pobeda u Interligi (ova utakmica se računala i za Interligu) i Panteri mogu mirno da krenu u petak put Austrije na megdan St Polten Invaders-ima sa kojima će odigrati treće kolo Interlige. Utakmica je zakazana za subotu 14.05.