JUG: Gorštacima biti il’ ne biti (12 časova)

559

Znali su Zemunci i pre početka sezone da će ključni meč sezone biti onaj protiv Kraljeva, ali verovatno nisu očekivali da će isti dočekati sa imperativom pobede. Nakon poraza od Jagodinaca u prethodnom kolu, jasno da više nemaju prava na grešku ukoliko žele da se bore za plasman u grupu centar. Kraljevčani u meč koji će se odigrati u nedelju 8. maja od 12h na terenu “OŠ Sutjeska” ulaze sa stoprocentnim učinkom. Tri pobede u tri meča, najviše postignutih poena i najmanje primljenih su činjenice koje ih sa pravom proglašavaju favoritima kako u ovom meču, tako i u divizijama sever i jug.
Iskusni kapiten ofanzivne linije, Miloš Stošić ne smatra da je njegova ekipa pod pritiskom pred ovaj duel i dodaje:
– Radujem se utakmici protiv Kraljeva. Imamo priliku da igramo protiv protivnika koji važi za jednog od favorita u obe divizije. Nemamo šta da izgubimo, nikad do sada nismo važili kao favoriti u utakmicama, i iskreno, tako nam odgovara. Igraćemo našu igru sve četiri četvrtine ne razmišljajući o celoj sezoni. Jedna utakmica po jedna, a o potencijalnom plaj ofu  ćemo blagovremeno.
Jedan od lidera odbrane Gorštaka, Slobodan Glišić najavljuje veliku borbu za svaki jard u kojoj će njegova ekipa ići na pobedu.
– Moramo u meč ući hladnih glava, respektujući protivnika, jer su oni do sada pokazali da su sjajna ekipa, sa odličnim pojedincima. Napašćemo ih od prvog kik ofa, i ostavićemo srce na terenu kako bismo došli do pobede.
Demijan Lukić-Hanomihl, WR koji je prethodni meč odigrao povređen, sada je u potpunosti spreman. On najavljuje zanimljiv i neizvestan meč:
– Američki fudbal u Srbiji je tako koncipiran da se godišnje igra samo 6 utakmica, a ova u nedelju ima naboj kao sve ostale zajedno. Naša odbrana je svakako najjači deo tima i nemam ni malo sumnji da će uspeti da zaustave sve atake Kruna, a na nama iz napada je da napokon pokažemo šta znamo. Motivacija ne može biti veća nego kada igrate protiv najboljih. Nadam se pobedi i očekujem neizvestan i zanimljiv meč.