SEVER: Derbi u Zrenjaninu, povratak Lončarevića

603

Gledano po stažu klubova, utakmica između Sirmium Legionara i klečanskih Vitezova, važi za apsolutni derbi predstojećeg vikenda. Najstariji klub u Srbiji zbog kazne ni u ovom meču neće biti domaćin u svom gradu, već je tu prednost prepustio Knights-ima, koji će formalno biti gosti na svom terenu, stadionu “Mala Amerika” u Zrenjaninu. Baš tu će, u subotu od 16 časova, prštati sve, jer će Klečani pokušati da osiguraju mesto u plej ofu, a Legionari da mu se približe.

Dugo raspoloženje u timu iz Sremske Mitrovice nije bilo tako dobro, kao uoči ovog susreta. Razlog tome svakako treba tražiti u ubedljivoj pobedi u prošlom kolu na gostovanju u Subotici (34:7), ali pre svega u povratku iskusnog Zorana Lončarevića, koji je dugo godina bio duša tima. Lončareviću je prošle godine kažnjen posle incidenta u Sremskoj Mitrovici, ali mu je posle žalbenog postupka kazna smanjena, usled čega je stekao pravo igranja protiv Vitezova.

– Očekujem veoma težak meč, u kome će se naša Legija, iako veoma mlada, boriti dostojanstveno, hrabro i svim srcem do poslednjeg atoma snage. Atmosfera u timu je jako pozitivna, kvalitetno se trenira i veoma smo motivisani. Lično imam poseban motiv da u subotu, kada istrčim na teren, posle pauze od godinu dana neigranja, pružim više od svog maksimuma. Radujem se susretu sa starim prijateljima iz Kleka i nadam se, fer i sportskoj utakmici, prepunoj lepih i zanimljivih poteza i akcija – rekao je Lončarević, koji važi za jednog od pionira ovog sporta u Srbiji.

Sa druge strane, Vitezovi, koji su i pre početka takmičenja važili za favorite, još nisu osetili gorčinu poraza u diviziji Sever. Zato se nadaju da će i posle ovog meča ostati na vrhu tabele sa stopostotnim učinkom.

– Verujem da smo favoriti u utakmici sa Legionarima, pa očekujem isključivo pobedu. Normalno, ima više raloga za moj optimizam, a to su da smo mi ipak vodeća ekipa divizije Sever, da ćemo igrom slučaja igrati na našem stadionu, a smatram da smo i objektivno mnogo kvalitetnija ekipa od Mitrovčana u ovom trenutku. Shodno tome očekujem jednu sigurnu i ubedljivu pobedu moje ekipe na ovom meču – rekao je Željko Đajić, trener Klečana.