Veprovi i Ratnici u “šumadijskom derbiju”

617

Nemilosrdni su Divlji veprovi ove sezone prema svojim rivalima, apsolutni su lideri elitne divizije Centar, a u subotnjem meču protiv Anđeoskih ratnika će pokušati da nastave pobedničku seriju. Šumadijski derbi se igra na stadionu FK „Sušica“, sa početkom od 16 časova, a sav prihod od ulaznica će, kao što smo već objavili, biti usmeren na račun Aleksandra Prijovića, kojem je novac preko potreban za izlečenje.
– Dobro su nam poznati Ratnici, jer smo u poslednjih nekoliko sezona dosta često igrali sa njima. Poznajemo sistem igre koji gaje, pa očekujem da i ishod bude kao i u prethodnim mečevima. Dobra forma i dobri rezultati tokom ove godine dali su nam veliku dozu samopouzdanja, sa kojim ulazimo i u ovaj meč. Nažalost, oni u ovaj meč ulaze sa velikim problemima sa povredama, ali nas to neće omesti da maksimalnim pristupom ne dozvolimo bilo kakvo iznenađenje na našem terenu – rekao je Ivan Radojičić, sejfti Divljih veprova.
Kiker i panter Kragujevčana Srđan Ružić nasledio je bivšeg reprezentativca Nenada Krsmanovića i doneo sigurnost u specijalnom timu. U svojoj debitantskoj sezoni, je posle prva dva promašaja u derbiju sa Vukovima, ostvario stopostotan učinak na narednim mečevima protiv Hohenems Blu Devilsa (4 PAT-a) i Novi Sad Djuksa (3), uz nekoliko tačbekova prilikom kikofa.
– Očekujemo sigurnu pobedu, a trenutna forma, koja je u usponu, nam daje argument za takva nadanja. Do sada nismo u duelu sa Čačanima, pa se nadam da će se takva tradicija nastaviti. Siguran sam da će naš specijalni tim funkcionisati besprekorno, kao što je i bio slučaj u poslednjih nekoliko mečeva – rekao je Ružić.
Iako oslabljeni, ratnički duh Čačana je nesalomiv. Iako su svesni da su Kragujevčani favoriti, ne predaju se uoči „šumadijskog derbija“.
– Pred subotnji meč u Kragujevcu ulazimo oslabljeni nekolicinom vrlo važnih, takoreći ključnih igrača kako iz napada tako i iz odbrane, ali to nam neće umanjiti apetite da jurišamo na pobedu i da se vratimo u trku za prva četiri mesta koja vode u plej of. Vrlo vredno smo trenirali i pokušaćemo da eliminišemo greške koje smo pravili u prethodna dva kola. Veprovi su veliki favoriti, ali mi ćemo dati sve od sebe da sa ovog gostovanja izađemo kao pobednici – rekao je Miljan Garić, kornerbek Čačana.