Napad Vojvoda na Vukove

624

Dugogodišnji veliki rivali i prošlogodišnji finalisti Superlige Srbije ponovo će se naći na megdanu na stadionu sa veštačkom travom na Adi Cigalniji (subota, 18 časova). Domaći Vukovi i novosadski Djuksi su tokom istorije njihovih međusobnih okršaja već više puta igrali vrlo zanimljive mečeve, a iz oba tabora obećavaju još jedan čvrst i kvalitetan meč.

Vukovi bi eventualnom pobedom bili korak bliže drugoj poziciji na tabeli, koja direktno vodi u polufinale plej of domaćeg prvenstva. Rivalitet ova dva tima postoji unazad godinama jer su uvek bili konkurenti za titulu, kako u domaćem prvenstvu tako i u CEFL ligi. Obe ekipe su znatno podmlađene ušle u novu sezonu, ali dosadašnji rezultati govore da je tim iz Srpske Atine nešto teže nadoknadio gubitak nekoliko istaknutih igrača i nosilaca u minulim godinama.

Ipak, u okršajima ova dva rivala to ne mora ništa da znači. Po rečima jednog od dvojice sa najdužim stažom u ekipi Vukova, koji je i bio na prvom okupljanju Vukova jos 2002. godine, lajnbekera Aleksandra Anđelkovića, Vukovi slove za favorite u ovom meču:

– Prethodne dve sezone smo dominirali u mečevima sa Novosađanima,ali nisam siguran da će tako biti i ovog puta. Popravili su se u odbrani, protivnicima dopuštaju malo poena, ali opet i postižu malo poena. Tu vidim našu šansu. Trudićemo se da našem napadu omogućimo dobru poziciju na terenu, odakle ćemo moći lakše da poentiramo. Obe ekipe su izvršile smenu generacija u prethodnoj pauzi izmedju sezona, ali ne verujem da Vojvode imaju neko veliko iznenadjenje za nas. Uz bolju disciplinu i manji broj prekršaja nego u prethodim kolima, očekujem sigurnu pobedu – rekao je Anđelković.