INTERLIGA: Nemilosrdni domaćini

563

Jučerašnjim mečom i pobedom na Adi Cigalniji Blu dragonsa nad budimpeštanskim Kaubojima, su svi naši predstavnici odigrali svoje premijerne mečeve i CEI Interligi. Pored Beograđana, Pančevo Panthersi su takođe slavili pobedu, dok su posle uvodne pobede nad Invaders-ima iz Sent Poltena, Klek Knightsi poklekli na gostovanju Gjor Scharksima.
Upravo je tim iz Kleka prvi izašao na borilište, ubedljivo savladavši austrijsku ekipu, koja je do pre dve godine bila među elitnim austrijskim timovima, ali se ove sezone ne takmiči u saveznom rangu. Posle visoke pobede, usledio je isti takav poraz u Mađarskoj od Sharksa.
Panthersi su do prve međunarodne pobede u istoriji, stigli u uzbudljivom meču sa Cowboysima. Iako su vodili još od druge četvrtine, u finišu je viđena prava drama. Pri rezultatu 10:3 za Pančevce, gosti su poentirali tokom poslednjeg minuta i pokušali da pretvore za izjednačenje. Nisu uspeli, holderu je ispala lopta, ali se on dokopao lopte i bacio je ka slobodnom hvataču koji ipak nije uspeo da je primiri i sačuva pobedu.
Zatim su i Zmajevi, bez nekoliko standardnih prvotimaca, uspeli da savladaju Kauboje na svom terenu. Vođstvo gostiju u prvoj deonici, nije im pomoglo, jer su sa dva kvoterbek snika u drugoj (Moamoa) i trećoj deonici (Vojin Milić) Beograđanima doneli bitnu pobedu.
Ono što je obeležilo prva četiri duela novoosnovanog regionalnog takmičenja, svakako je to što su u svakom slavili domaćini.

Dosadašnji rezultati:
2. april: Klek Knights – Sent Polten Invaders 41:0.
9. april: Pančevo Panhters – Budimpešta Cowboys 10:9.
16: april: Gjor Sharks – Klek Knights 48:6.
24. april: Beograd Blue dragons – Budimpešta Cowboys 12:6.

Gjor Sharks 1 1 0 48:6
Beograd Blue Dragons 1 1 0 12:6
Pančevo Panthers 1 1 0 10:9
Klek Knights 2 1 1 47:48
Sent Polten Invaders 1 0 1 0:41
Budimpešta Cowboys 2 0 2 15:22