SEVER: Mala Amerika poprište derbija

603

Dve neporažene ekipe posle prvog kola, sastaće se od 15 časova na stadionu Mala Amerika u Zrenjaninu, u okviru 2. kola Superlige divizija Sever. Vitezovi iz Kleka i kikinđanski Mamuti međusobno će u derbiju pokušati da objasne čije su ambicije za osvajanje severa realnije.
Klek važi za favorita, obzirom da ekipa ima mnogo više iskustva od Kikinđana, ali se gosti sigurno neće predati. Osokoljeni trijumfom nad Novim Kneževcem pokušaće da naprave još jedno iznenađenje, već u svojoj drugoj sezoni.
– Posle pobede nad Invadersima iz Austrije, na premijeri Interlige, očekuje nas banatski derbi. Za razliku od elitne grupe Centar, na severu su sve ekipe prilično ujednačenog kavliteta, što nas obavezuje da u svakom meču damo maksimum. Očekujem vrlo neizvesnu utakmicu i pobedu Vitezova – rekao je Lazar Sporin, kapiten Klečana, a glavni trener Željko Đajić dodaje: – Veoma smo se ozbiljno pripremali za susret sa Kikinđanima. Naši protivnici će sigurno biti silno motivisani posle odličnog starta. Igraćemo bez nekoliko startera, pružićemo šansu i juniorima, ali se svakako nadam pobedi.
U drugom velikom iskušenju, Kikinđani će pokušati da još jednom dokažu da su najprijatnije iznenađenje severa.
Znali smo da imamo težak raspored, jer na samom startu sezone suočavamo se sa dva najveća favorita za osvajanje grupe Sever. Jednu prepreku smo prošli uspešno, sada idemo na drugu, verovatno i najtežu u ovoj grupi. Očekujem jednu veoma tešku i zanimljivu utakmicu, u kojoj nas samo hladna glava i timska igra mogu dovesti do pobedite. Protiv tima iz Kleka sam imao priliku da igram nekoliko puta, kao igrač Grofova i Mamuta, pa znam da su dobro organizovan i uigran tim, vrlo iskusan. Međutim, na putu do pobede, celo krdo će im se suprotstaviti i do poslednjeg zvižduka se boriti da im pomrsi račune – rekao je Nebojša Sladojević, ofanzivni tekl Mamuta.
Stanislav Almaši, kapiten, glavni “specijalac” i jedan od ključnih igrača u igri Mamuta je umereni opitimista:
– Očekujem da će utakmica protiv Kleka biti veliki izazov za našu ekipu obzirom na to da su jako iskusna, uigrana i korektna ekipa i imaju prošlost iza sebe kojom to i potvrđuju. Siguran sam da će moji saigrači dati sve od sebe i ostvariti neočekivani rezultat, a svi u timu se nadamo novom podvigu i pobedi. Ovaj meč može da bude prekretnica za oba tima, bilo u pozitivnom ili negativnom smeru. Obe ekipe su startovale pobedama, pa bi ovaj duel mogao da bude prekretnica u sezoni.
Trijumf u teškom sremskom derbiju protiv Legionara osokolio je Indijance uoči duela sa Spartancima. Prošle sezone su već odigrali jedan meč i tada su, posle velikog preokreta (poluvreme 20:7 za Spartance) Inđijci uspeli da slave 28:27. Od tada su se Subotičani pojačali kvoterbekom Čaba Juhasom, iskusniji su za jednu sezonu, pa i važe za ozbiljnijeg protivnika. Meč se igra na stadionu OŠ „Jovan Popović“, sa početkom od 14 časova.
– Pre nego što je prvenstvo počelo, znali smo da će ovo biti jedna od najuzbudljivijih i najtežih sezona do sada. Već protiv Legionara se to pokazalo, a jedan poen je odlučio pobednika. Subotičani jesu mlad tim, ali brzo napreduju i vrlo su ozbiljni. Sa Juhasom i nekoliko iskusnih igrača su za poštovanje. Domaći teren ide nam na ruku, kompletni smo i motivisani da nastavimo pobednički niz. Želimo u plej of, a trijumf protiv direktnog konkurenta bi bio veliki korak ka ostvarenju tog cilja – rekao je Radomir Nikolić, kapiten Indijanaca.
Posle poraza od Klečana u prvom kolu, Spartanci nemaju više prava na kiks.
Vreme je za pobedu. Momci su vredno trenirali i protiv jake ekipe Kleka su i pored polovične ekipe odigrali odličnu utakmicu. Biće ovo zanimljiv derbi – istakao je glavni trener Zoltan Bognar, a na njega se nadovezao Andrej Puškaš. – Spremni smo za pobedu, sada smo kompletni i konačno možemo da nametnemo našu igru. Nadam se odličnoj utakmici i trijmfu.
Iako zvanično domaćini, Legionari će meč protiv Grofova odigrati u Novom Kneževcu na stadionu FK „Obilić“ (15 časova). Oba tima su tesno poražena u prvom kolu, pa traže iskupljenje protiv nimalo lakog rivala.
– Nadam se dobroj utakmici, fer i korektnoj utakmici, a pokušaćemo da ispravimo greške iz prve utakmice i nadamo se trijumfu. Mitrovčani su odličan tim, naš najstariji klub i jako ih poštujemo, ali iako igramo na našem terenu neće nam biti lako. Nekoliko igrača je pod znakom pitanja, čak i kvoterbek Dobrosav Manić, koji se povredio na prošloj utakmici – referisao je Dušan Perišić, glavni trener Grofova.