Trijumf Plavih zmajeva i Celtisa

656

Beograd Blue Dragons – Čačak Angel Warriors 24:21 (0:0, 6:15, 12:0, 6:6 )

Stadion: na Adi Cigalniji. Gledalaca: oko 1.000. Semafor: 6:6 Palepale trčanje 3 jarde. 6:8 Avramović pas ka Tanoviću 26 jardi, Avramović ka Protića za 2. 6:15 Avramović pak ka Tanoviću 6 jardi, Živković PAT. 12:15 Grujičić trčanje 2 jarde. 18:15 Palepale trčanje 20 jardi. 24:15 Palepale trčanje 6 jardi. 24:21 Živković vraćanje kik ofa 100 jardi. Izblokiran PAT.

Posle prve utakmice u Novom Sadu i tesnog poraza, Plavi zmajevi su se već u drugom kolu suočili sa neprijatnom situacijom da im je utakmica sa Čačanima presudna za dalju borbu za plej of. Takva situcija je sama po sebi pravila pritisak na igrače i sužavala prostor za bilo kakve greške. Osim toga, na stadion na Adi Cigalniji, Anđeoski ratnici su došli na krilima pobede u prvom kolu, ali i pobede u medjusobnom duelu prosle sezone.

Zato je pre početka utakmice, sve navodilo da je prednost na strani gostiju, naročito što Zmajevi nisu uspeli da poentiraju na debiju u Novom Sadu, što je dodatno opterećivalo kolektiv Beograđana. Da li je sve u redu sa napadom?

Sama utakmica je imala tok koji domaćin sigurno nije želeo, a gosti su se potajno nadali takvom početku. Posle tečnog prvog drajva Zmajeva i dolaska nadomak end zone protivnika, domaćin je zbog kazni bio vraćen 30 jardi, pa je ostao bez prilike da upiše prve poene.

Međutim, odbrana, koja je i u Novom Sadu pokazala da su neke zebnje pre sezone bile neopravdane, je i u ovoj utakmici dala šansu Zmajevima da udahnu vazduh i da se konsoliduju. Čak ni negativan rezultat na poluvremenu, posle sjajnih akcija kvoterbeka Čačana Avramovića prema Tanoviću, nije uspeo da ih pokoleba, pa su u nastavku odigrali najbolji period od početka sezone u drugom poluvremenu, gde je napad uspostavio kontrolu igre, sve vreme pomognut odbranom koja nam je davala loptu u dobrim pozicijama na terenu.

Do preokreta je došlo u trećem periodu, kada je sa dva tačdauna trčanjem, najpre Grujičića, a zatim i Palepalea, domaćin stigao do prednosti koju nije ispuštao do kraja meča. Novo trčanje Palepalea početkom poslednjeg perioda, bio je uvod u prvo ovogodišnje slavlje Zmajeva.

Krajnja statistika kaže da će Beograđani biti ove godine usmereni na igru trčanjem. Naime, oni su iz 35 nošenja prešli 295 jardi, od čega su najbolji bili Baković (15 nošenja, za 138 jardi), Grujičić (6/36 jardi, 1 TD), Palepale (10/85 jardi, 3 TD), a asistrirali Kostić (2/22) i Grubić (2/14). Pasom je pređeno samo 66 jardi, a kompletirana su 3 od 9 pasova, bez intersepcije i tačdauna.

– Četiri tačdauna iz osam drajvova je sasvim dobar učinak, sa kojim možemo biti potpuno zadovoljni. Druga stvar koja nam vraća osmeh na lice je da su svih 5 igrača koji su nosili loptu imali zapažen ucinak po predjenim jardama, tako da postajemo i opasniji po protivničke odbrane. Opet podvlačim da nam je sve to omogućila odbrana, koja nam je dala vremena da prohodamo i koja je sigurno i obeležila ove dve utakmice – rekao je Jovan Bulatović, trener Plavih zmajeva.

Plavim zmajevima posle uvodnog dela, (predsezonska Inđija, Novi Sad i Čačak), sledi ciklus od tri utakmice (Vrbas i Sombor gostovanja u domacem prvenstvu i Cowboys iz Budimpešte u Interligi).

 

Sombor Celtis – Vrbas Hunters 10:0 (3:0, 0:0, 0:0, 7:0 )

Stadion: „PIK“. Gledalaca: oko 400.
Semafor:
3:0 Radošević fild gol 27 jardi.
10:0 Radošević trčanje 15 jardi. uspešan PAT.