Bez Golden Bearsa u Superligi

667

Na poslednjoj sednici Upravnog odbora Srpske asocijacije američkog fudbala, donete su neke bitne odluke vezano za predstojeće takmičenje Superlige Srbije, odlazak juniorske reprezentacije Srbije u Austriju, ali i o nekoliko organizacionih i kadrovskih promena u okviru saveza.

Najpre je, sa nekoliko izmena u odnosu na predloženi, usvojen Pravilnik o registraciji klubova i igrača, a u kasnijim raspravama je doneta odluka o ceni suđenja (18.000) i pokrivanja svih troškova vezanih za suđenje za seniorsko takmičenje od strane SAAF. Predsednik UO Vuk Dinčić predložio, a UO usvojio odluku o ukidanju depozita za Superligu Srbije 2011. Razlog za ovakav predlog pored finansijske krize i inicijativa klubova za smanjenje ili ukidanje depozita. Definisan je i iznos članarine klubova, koja u 2011. godini iznosi 20.000 dinara, koji se plaćaju u dve rate.

Na dnevni red Upravnog odbora došao je zatim i meč reprezentacije Srbije i Austrije u Beču, kao i pripreme juniorskog tima u Karatašu. Upravni odbor je obezbedio sredstva za prevoz i smeštaj juniorskog nacionalnog tima u glavnom gradu Austrije, a u skladu sa programom priprema koji su dali direktor reprezentacije Branko Vučinić i selektor Zoran Damjanović.

Upravni odbor je zatim raspravljao o radu koordinatora juniorskih programa Srđana Ćosića, kao I oko problema koji su nastali prilikom odlaska naših reprezentativaca u Ameriku u Tim sveta. Konstatovano je u raspravi da je u radu Srđana Ćosića bilo propusta i problema, ponajviše zbog neobaveštavanja UO o svojim koracima, pa je zbog načina njegovog rada narušena atmosfera u reprezentaciji i između igrača i u samom stručnom štabu. Zato je UO jednoglasno doneo odluku o razrešenju Ćosića sa funkcije koordinatora juniorskih programa SAAF.

Takođe je konstatovana ostavka disciplinskog sudije Dušana Kostića, podnetu posle završetka Juniorske lige Srbije 2010. godine. Kako je Kostić naveo, ostavka je podneta iz ličnih razloga, a za novog disciplinskog sudiju je jednoglasno izabran Vladimir Đorđević. Đorđević je rođen 1976. godine u Beogradu, a 2003. je diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Od 2003. do 2010. godine se bavio advokaturom, a od prošle godine se nalazi na funkciji Šefa kabineta Republičkog javnog tužioca.

Ovom prilikom je doneta i odluka da se u Superligu Srbije 2011. godine naknadno uključi i ekipa Bor Golden Bears-a, ali su se, posle određenih problema i negodovanja pojedinih klubova zbog promene usvojenog formata takmičenja, Borani odlučili da povuku prijavu za ovogodišnje takmičenje u seniorskoj ligi.