Vukovi rešili pitanje trenera

601

Beogradski Vukovi su posle rastanka sa trenerom Džonom Haprerom, rešili pitanje novog šefa stručnog štaba. Iz Dubaija danas stiže Reks Stivenson, gde je vodio nacionalni tim Ujedinjenih Arapskih Emirata i radion na Akademiji američkog fudbala.

Imali su problema Vukovi da konačno reše pitanje glavnog trenera, jer je prvobitno izabrana opcija Ron Lajl zbog bolesti morao da odustane od angažmana u Beogradu, pa je bukvalno u minut do 12 angažovan Stivenson.

– Nismo želeli da žurimo sa izborom. Tražili smo trenera koji je imao dugogodišnje iskustvo u radu sa semi-pro ili koledž ekipama, jer smo smatrali da bi se takav trener najbolje prilagodio nivou američkog fudbala na kom su trenutno Vukovi. Bili smo strpljivi i mislim da nismo pogrešili – rekao je Goran Nišavić, prvi čovek beogradskih Vukova.

Reks Stivenson je u američkom fudbalu od ranih 70-tih prošlog veka, uključujući i osamnaestogodišnje angažovanje u Florida youth leagues (deca između 7 i 17 godina), kao i petnaestogodišnje angažovanje u semi-pro ekipama (igrači između 17 i 35 godina). Zanimljivo je da sa semi-pro ekipama ima impozantan skor od 167 pobeda i samo 25 poraza, zbog čega je 2004. godine od strane Američke fudbalske asocijacije (American Football Asoociation) uvršten u Semi-pro Hall of Fame. Zanimljivo da je tokom 2002. godine predvodio i Ređo Emilija Hogse.

Za sebe mogu da kažem da znam i poznajem fudbalsku igru. Nije mi problem da se uključim u projekat obnove tima, niti da nastavim tradiciju pobedđivanja. Mislim da mogu da pomognem u prepoznavanju i razvoju talenata i unapređenju njihovih sposobnosti do tačke kada ceo tim fukcioniše kao jedan entitet ka jedinstvenom cilju – da pobedi i da svaku utakmicu igra fudbal – ukratko je istakao Stivenson.

Obzirom da je prozivka i prvi trening Vukova zakazan za danas, nedelju 06. februara, opširniji izveštaj sa početka priprema dobićemo u narednim danima.