Prijateljski meč: Vitezovi – Grofovi 60:8

585

U Zrenjaninu, na stadionu Vitezova, odigrana je prijateljska utakmica u kojoj su se sastali domaći Vitezovi i gosti iz Novog Kneževca, ekipa Grofova. Utakmica je odigrana po lepom vremenu za igru, a domaći tim je slavio rezultatom 60:8 (40:8). Bila je ovo prva u nizu pripremnih utakmica oba tima za seniorsku sezonu koja se očekuje početkom narednog proleća.
Utakmici je prisustvovalo oko 100 gledalaca koji su zadovoljni igrom domaćina napustili stadion. Poene za Vitezove su postizali: 3 TD Vojin Milić, koji je u ovom meču igrao kao vajd resiver, 2 TD Igor Vukoje (1 TD vraćanje intersepcije), a po jedan su jos postigli WR Bojan Milanovic, WR Žarko Šuput i QB Lazar Sporin koji se snikom ušunjao u end zonu Grofova.
Jedine poene na meču Grofovi su postigli pasom u drugoj četvrtini, a uspeli su uspešno i da pretvore za 2 poena. Tim iz Novog Kneževca je među prvima počeo pripreme, a na ovom meču su nastupili pojačani sa devetoricom mađarskih internacionalaca iz Segedina, za koje postoji mogućnost da nasupe naredne sezone nastupati.
Obe ekipe su imale korist od ove utakmice, jer su videle gde se trenutno nalaze. Vitezovi su iskoristili priliku da vide na koga iz juniorskog pogona može da računa u seniorskoj konkurenciji naredne sezone.
– Ovo nam je bila utakmica smernica na šta treba da obratimo pažnju u pripremnom periodu, jer nas u martu čekaju veliki izazovi igranja Superlige Srbije. Nadam se da ćemo do tada ispraviti greške, jer smo počeli sa ozbiljnim pripremama koje će biti izuzetno naporne. Vitezovi imaju odličnu ekipu, igraju otvoreno i nadigrali su nas, što pokazuje i konačan rezultat. Domaćinima čestitam na pobedi, korektnoj utakmici i zahvaljujem im na gostoprimstvu – rekao je Dušan Perišić, predsednik Grofova.
Ovaj meč je imao i „petu četvrtinu“, jer su igrači obe ekipe nakon utakmice nastavili druženje u ukusnoj večeri, uz pesmu i piće.