Veprovima drama u večitom derbiju!

703

Beograd Vukovi – Kragujevac Wild Boars 20:21 (0:6, 7:0, 13:7, 0:8 )

Stadion na Adi Ciganliji. Gledalaca: 500.

Kretanje rezultata:

0:6 Marko Baković trčanje 12 jardi, neuspešan PAT.
7:6 Sava Đurović trčanje 21 jard, Dušan Džodić uspešan PAT.
13:6 Sava Đurović trčanje 13 jard, neuspešan PAT.
20:6 Uroš Jovanović trčanje 4 jarda, Dušan Džodić uspešan PAT.
20:13 Stefan Stefanović pas 40 jardi do Petra Goića, Stefan Jelić
uspešan PAT.
20:21 Stefan Stefanović trčanje 2 jarda, fake extra point, Petar Goić uspešan za dva poena.

Wild Boarsi iz Kragujevca prvi su finalisti Juniorske lige Srbije. U verovatno najzanimljivijem meču dosadašnjeg dela takmičenja, savladali su večitog rivala, iako su krajem treće četvrtine bili u zaostatku od dva tačdauna. Činilo se tada da je sve izgubljeno za goste, sve je išlo na vodenicu Vukova, ali nisu tako mislili i Divlji veprovi.
Poenima Petra Goića, a zatim i trčanjem Stefana Stefanovića došli su nadomak nerešenog rezultata (20:19). Međutim, kada su svi očekivali da će odigrati na nerešeno i produžetak, hrabrim i vrlo riskantnim pretvaranjem za dva poena, posle fejk akcije prilikom izvođenja ekstra poena za Petra Goića, Kragujevčani su uspeli da osvoje dva poena i, ispostavilo se, dokopaju se prilike da se bore za trofej „Veljka Makojevića“.
Do kraja meča je ostalo nešto više od tri minuta. Vukovi, koji su ove sezone protiv Mladenovac Forestlandersa i Čačak Angel Warriorsa uspevali da preokrenu negativan rezultat u finišu, ovoga puta nisu našli odgovor za odbranu Kragujevčana. Napad Vukova ostao je na 45 jardi od end zone Wild boarsa, pa je usledilo veliko slavlje gostiju.

Jedan od trenera Vukova, Ivan Nedeljković Džimi, posle poraza svog tima u samom finišu, je rekao:
– Bila je ovo definitivno najbolja utakmica odigrana u JLS. Sjajna igra obe ekipe, ali je neko na kraju morao da ide u finale, a drugi da žali za njim. Na žalost, mi smo ti žalili. Naši igrači su uradili sve što je planirano, ali je Kragujevac ipak odneo pobedu. U svakom slučaju, bila je ovo dobra sezona za Vukove, nismo dobili titulu, ali smo dobili momke koji su pokazali da igraju muški. Svi trenerim među kojima i ja, smo ponosni na njih. Čestitam Wild boarsima na plasmanu u finale.

Aleksandar Ristić Alf, ofanzivni koordinator Wild boarsa, posle meča je istakao:
– Najveći utisak je, svakako, da se konačno igraju utakmice koje smo svi priželjkivali. Ovakav meč nema negativne konotacije, potpuni je dobitak za američki fudbal u Srbiji. Opšti utisak svih u stručnom štabu Divljih veprova posle meča je da je ovaj meč bio blizu seniorskih utakmica i da su ovi klinci koji čine oba tima mnogo na višem nivou nego što smo mi bili 2006. godine, kada smo igrali prvu sezonu pod opremom.
O samoj utakmici, Alf govori u superlativu:
– Utakmica je donela sve ono što nosi američki fudbal, emociju, napetost, neizvesnost. Oba tima su izgarala do samog finiša, pa oni koji su došli na Adu po onako hladnom vremenu sigurno nisu zažalili. Bilo je izuzetnih poteza, ali i onih loših koji mogu da se pripišu tremi, naročito svojstvenoj juniorima, ali najbolje je što su svi dali svoj maksimum.

Alf: Goić sam odlučio da trči!

Aleksandar Ristić je objasnio kako je došlo do poslednjeg poena na utakmici.
– Ja sam bio za to da probamo da izjednačimo i šutiramo ekstra poen, ali na moje opšte iznenađenje, posle snepa sam video Petra Goića da ulazi u end zonu. I to je jedan pokazatelj da i u ovakvim utakmicama nastaju takvi igrači koji preuzimaju odgovornost na sebe u najtežim trenucima. Čestitam mu na izvanrednoj partiji tokom celog meča, kao i na tom pomalo bezobraznom potezu, ali u svakom slučaju želim i njemu i ostalima što više ovakvih utakmica u budućoj karijeri