Večiti derbi na Adi Ciganliji!

590

Duel junorskih ekipa Vukova i Wild Boarsa, koji će se odigrati na stadionu na Adi Cigalniji (subota, 20 časova), po nečemu je jedinstven. Po prvi put će se bilo koje selekcije ovih timova, otkako se u Srbiji igra američki fudbal, u plej ofu sastati pre finala.
U takvim duelima teško je odrediti favorita. Kragujevčani su bili ubedljiviji u dosadašnjem delu sezone, Vukovi u dva meča bili nadomak poraza. Međutim, to ne mora ništa da znači, naročito kada se zna da se igra u noćnim uslovima, pod reflektorima, u kojima se domaćin snalazi kao riba u vodi. Žreb je između dve do sada neporažene ekipe, odredio da Beograđani budu formalno domaćini.
– U subotu nas očekuje jako teška i značajna utakmica – rekao je LB Vukova Srdjan Rudić. – Za nas sigurno najteža u ovogodišnjoj juniorskoj sezoni, jer jedan od najvećih rivala dolazi na Adu.  Znam da neće biti nimalo lako, ali isto tako znam da ćemo dati sve od sebe. Kragujevac ima izuzetno dobar i iskusan tim. Kvalitet oba tima je lako uočljiv i ovo će nesumljivo biti jako zanimljiva utakmica. Igracemo jako kao i u predhodnim mečevima i nadam se da ce Ada ostati neosvojena.
Defanzivni end Vukova Gavrilo Nikolić smatra da meč sa čačanskim Angel Warriorsima nije realna slika snage njegovog tima.
– U sastavu nije bilo par ključnih igrača, a takodje smo vršili neke izmene u poslednjem trenutku. Sve to je dovelo do konfuzije, kako u odbrani, tako i u napadu. Dosta neiskusnih momaka, kojima je ovo prva sezona, dobilo je priliku da stane mesto starijih, sto su neki iskoristili i pokazali velike mogućnosti. Protiv Čačana smo pokazali nešto po čemu su Vukovi čuveni širom Evrope, a to je velika borbenost i povratak u poslednjim trenucima. Protiv Wild boarsa imamo dodatni motiv, jer je njihov trener naš bivši učitelj. Želim Veprovima sreću, ali i očekujem fer i korektnu borbu, kako bismo narpavili jedno fantastično fudbalsko veče na Adi.
Kornerbek Vukova Igor Nikolovski imaće veliku odgovornost, obzirom da on i saigrači iz poslednje linije odbrane moraju da zaustave kvoterbeka Veprova Stefana Stefanovića.
– Očekujem neizvesnu i tešku utakmicu – kaže Nikolovski. – Wild boarsi imaju dosta kvalitetnu ekipu što su pokazali dosadašnjim rezultatima. Mislim da imamo podjednake šanse da se nadjemo u finalu Juniorske lige. Mi ćemo, kao i do sada, dati sve od sebe i nadam se nastaviti tradiciju nepobedivosti našeg stadiona na Adi Cigalniji.
Kragujevčani su već navikli da bitne mečeve igraju na strani. Tako je bilo i u grupi, gde su odlučujuće duele za plasman u plej of odigrali u gostima protiv Kraljevo Royal Crownsa i Čačak Angel Warriorsa. Pokazali su da umeju da igraju pod pritiskom, a sada ih očekuje još jedno iskušenje.
– Posle stvarno uzbudljivih i kvalitetnih mečeva stižemo do finala konferencija – rekao je Aleksandar Ristić Alf, trener Divljih veprova, koji je bio akter svih do sada odigranih seniorskih duela ovih ekipa. – Na jugu se sastaju Vukovi i Veprovi, sa razlogom, jer su dve neporažene ekipe u dosadašnjem toku lige u tom regionu. Očekujem, a nadam se i svi ostali, uzbudliv i neizvestan dvoboj do samog kraja. Dve ekipe sa različitim pristupima i organizacijama kako u napadu tako i u odbrani. Dve ekipie čiji se delovi tima budu bolje pripremili i adaptirali na komplementarne protivničke, po meni, odneće prevagu.
O protivniku, Alf govori sve najbolje i sa oprezom. Što je i normalno, jer do polufinala ne može doći slab rival.
Vukovi su nesumljivo pokazali konstantan napredak tokom trajanja cele lige i uspeli su da lagano asimiliraju sve pridošlice u tim. To je upravo rezultovalo time da im je svaka naredna utakmica bolja od prethodne. Sa druge strane naš tim je u četvrtfinalu malo izgubio oštrinu i fokus. Očigledno da se desilio ono čega se strucni štab i pribojavao, a to je da su nam dve nedelje pauze, zbog neigranja utakmice sa Keltima, više odmogle nego što su nam koristile.
Iz iskustva iz ranijih mečeva sa čoporom, Ristić zna da će najverovatnije da presude sitnice.
– Mislim da će treneri dobro spremiti svoje ekipe. Obe ekipe imaju dosta igrača na raspolaganju. Obe ekipe imaju podjenak broj istaknutih pojedinaca. I na kraju obe ekipe su vrlo sličnog kvaliteta. Iz svega prethodno navedenog, mislim da će odlučivati nijanse i broj kaznenih jardi koji timovi budu počinili. Ipak, zbog prednosti domaćeg terena svesni smo da su Vukovi blagi favoriti – zaključio je Aleksandar Ristić.
Kvoterbek Wild boarsa Stefan Stefanvović, jedan je od ključnih igrača tima iz grada na Lepenici.
– Očekujem veoma tešku utakmicu iz koje ćemo, nadam se, izaći kao pobednici. Utakmica protiv Vukova za nas je samo još jedan korak do finala. Da li ćemo stići dotle ili ne, zavisi samo od nas. Ako budemo dali sve od sebe verujem da ćemo uspeti da ostvarimo naš cilj – rekao je Stefanović.