Okupljaju se seniori Forestlandersa

571

Tek što su završili takmičenje u Juniorskoj ligi Srbije, Mladenovac Forestlandersi se okreću predstojećoj seniorskoj sezoni. Oni će pripreme za predstojeću sezonu 2011. početi prozivkom igrača u plenumskoj sali opštine Mladenovac, u petak 29.10.2010. godine u 20 časova.
– Obzirom na ujedinjenje svih klubova u Srbiji pod patronatom SAAF-a, došlo je do malih tekućih nejasnoća kako organizovati sistem takmičenja. Pregovori oko toga su u toku i svi se nadamo da će uskoro dosta toga biti poznato, ali mi nismo želeli da gubimo vreme – rekao je predsednik kluba Stefan Obradović, a zatim dodao. – Organizovali smo se da pripreme počnemo pre ostalih klubova, sa ciljem da kroz povećan broj treninga spremimo ekipu što je moguće bolje. Trenutno nas ne zanimaju protivnici, činimo sve da napredujemo i ostvarimo zavidne rezultate u narednoj sezoni.
Ono što je bila rak rana Mladenovčana, moglo bi uskoro da bude rešeno, barem po najavi predsednika Obradovića koji nam je otkrio:
– Ušli smo u razgovore o rešavanju pitanja terena koji bi bio samo za nas, što je vrlo pozitivno ove jeseni u Mladenovcu.
Posle prozivke, stručni štab je planirao da prvi trening odradi već u utorak 02. novembra, u mladenovačkom naselju “Dedinje”. Ovim putem Forestlandersi pozivaju sve potencijalne igrače da se pojave na prozivci otvorenog tipa, koja će biti u petak i saznaju više  o programu i uslovima priprema. Željko Srećković, potpredsednik kluba, ali i defanzivni coordinator Mladenovčana objašnjava:
– Prozivka je zamišljena kao radni sastanak, gde će igrači biti informisani o svojim obavezama. Pošto smo uspeli da obezbedimo kvalitetne i nesmetane pripreme, od igrača će se tražiti samo redovan rad i prisutnost na treninzima. Najveći pomak u odnosu na predhodnu godinu prestavlja obezbeđivanje teretane u terminima koje klub izabere, igrači će imati poseban program treninga i radiće u grupama po pozicijama sa nadzorom trenera. U prvoj prozivci imamo 60 potencijalnih igrača. Otvoreni smo i za dolazak novih igrača.
Sa pozicije potpredsednika, Srećković najavljuje i marketingške aktivnosti koje su planirane za mesec novembar:
– Ako sve bude kako treba, nadamo se da će nam to, po našoj proceni, doneti fond od preko 70 igrača koji će se boriti za 45 mesta u prvom timu. To će trajati do februara 2011. godine, kada ćemo imati konačan spisak. Želimo da konkurencija poboljša rad i napredak u individualnom kvalitetu igrača i uigranosti ekipe.
Glavni trener Igor Ilić će drugu sezonu zaredom sa te pozicije voditi klub.
– Drago mi je što smo se opet dogovorili. Upoznao sam dobro igrače u prethodnoj sezoni i video dosta potencijala u juniorskoj ekipi Mladenovca. Zadovoljan sam učinjenim u sezoni 2010, jer smo imali skor 5-1 u uslovima jako malog fonda igrača. Sadašnja situacija je daleko bolja, jer pored igrača iz predhodne sezone koji će činiti osnovu tima, ekipa je brojno uvećana povratnicima u tim Mladenovca i naravno juniorima koji su uvek željni dokazivanja. Imamo potencijal, ostaje da naporno treniramo u zdravoj konkurenciji. Pripremili smo taktičke inovacije i očekujem da će Forestlandersi prikazati tehnički zahtevan, ali moderan fudbal po kvalitetu i stručnosti rada iznad protivnika.

Informacije vezano za otvorenu prozivku

Dodatne informacije vezano za otvorenu prozivku, mogu se dobiti kontaktiranjem zvaničnih lica kluba preko mail-a ili telefonom. Podaci su dostupni na web adresi kluba u sekciji “kontakti”: http://www.forestlanders.org.rs/index.php/kontakt.html