Preokret Vukova u finišu

592

Vukovi Beograd – Čačak Angel Warriors 14:8 (7:0, 0:8, 0:0, 7:0 )

Stadion sa veštačkom travom na Adi Cigalniji. Gledalaca:  500.

Kretanje rezultata:

7:0 Lazar Bogićević trčanje 8 jardi, Pavle Nikolić uspešan PAT.
7:8 Marko Slavković trčanje 5 jardi, Dušan Ilić ka Nenadu Radoviću pretvaranje za dva poena.
14:8 Arsenije Radenović pas 30 jardi do Uroša Jovanovića, Pavle Nikolić uspešan PAT.

Duel Vukova i Angel Warriorsa je unapred bio proglašen derbijem četvrtfinala plej ofa Juniorske lige Srbije i u potpunosti je opravdao očekivanja. Oba tima su u meč ušle sa dve pobede, s tim što su gosti doživeli jedan poraz protiv Wild Boarsa u grupnom delu takmičenja.
Iako je većim delom ovaj meč bio duel snažnih odbrana, obe ekipe su u prvom drajvu postigle po tačdaun. Prednost koju su Čačani držali do kraja, nastala je posle uspešne konverzacije za dva poena (7:8). Vukovi su po drugi put ove sezone bili neko ko je morao da juri prednost protivnika, a Beograđani su istrajali u tome.
Vreme je teklo, odbrane su dominirale na obe strane, a tenzija sve više rasla. Na 4:24 minuta pre kraja, „čopor“ je uspeo u svojim nastojanjima, hvatanje Uroša Jovanovića za tačdaun značilo je veliko olakšanje za domaćina. U preostalom delu meča, Čačani nisu imali dovoljno pribranosti i koncentracije da odgovore isto merom, dok su Beograđani imali čak i jednu priliku posle fild gola, ali fake akcija nije uspela.
Opšti utisak je da je pritisak značaja plej of utakmice ostavio traga na obe ekipe, ali neizvesnost nije izostala. U prilog činjenici da je bitnost duela u eliminacionoj rundi previše opteretila oba rivala, govori i podatak o velikom broju kazni na obe strane, ali i grešaka svojstvenim mladim ekipama. Domaćin je opet bio na iskušenju, međutim uspeo je da zadrži tradiciju neporaženosti na svom bunjištu, a već u polufinalu slediće im još jedno, još veće iskušenje, obzirom da na Adu dolaze kragujevački Wild Boarsi.
Trener Vukova Ivan Nedeljković je posle utakmice izjavio:
Bila je ovo interesantna utakmica za gledanje, neizvesna do samog kraja. Nakon odigranih prvih drajvova i postignutih poena na obe strane moglo se pomisliti da će ovo biti utakmica sa dosta postignutih poena, jer su obe ekipe izgledale dobro u svojim napadima, ruku na srce potpomognute sa dosta kazni prvenstveno u odbrani protivnika. Međutim, postignuto je ukupno 3 tačdauna na celoj utakmici, a poslednji odlučujući i pobedonosni za nas u samom finišu. Igralo se dosta čvrsto u odbrani, napad je plaćao jakim udarcem za svaki osvojen jard. Mi smo uspeli u našoj taktičkoj postavci, što je rezultat na kraju i potvrdio. Možda bi neko rekao ružna pobeda, ja kažem pobeda je pobeda i to je ono što se računa. Prošli smo u polufinale i sledeće nedelje nam dolazi Kragujevac koji je vrlo dobra ekipa. Meč sa njima je jedino na šta sad mislimo.
Defanzivni linijaš čačanskih Anđeoskih ratnika Uroš Kolaković, je istakao:
– Igrali smo jako, borili se do samog kraja. Na žalost, nismo uspeli. Imali smo odličnu priliku da posle prednosti privedemo meč kraju i pobedimo, ali je nismo iskoristili. Ekipi Vukova čestitam na pobedi, a mojim saigračima na borbenosti.