Veprovi opravdali ulogu favorita

1022

Kragujevac Wild Boars – Mladenovac Forestlanders 21:7 (0:0, 7:0, 8:0, 6:7 )

Stadion: FK „Sušica“. Gledalaca: oko 300.

Kretanje rezultata:

7:0 Stefan Stefanović trčanje, Đorđe Topalović uspešan PAT.
13:0 Stefan Stefanović trčanje 10 jardi, Topalović uspešan PAT,
15:0 sejfti
15:7 Lazar Petrović pas za Nenada Majstorovića, Miloš Vidić uspešan PAT.
21:7 Stefan Stefanović pas 30 jardi ka Peri Goiću.

U četvrtfinalnoj utakmici između domaćih Divljih Veprova i Mladenovačkih Forestlandersa, plasman u polufinale JLS 2010 izborila je domaća ekipa rezultatom 21:7.
Na stadionu FK Sušica, okupilo se oko 300 ljubitelja američkog fudbala koji su uz lepo vreme uživali i u dobroj fudbalskoj predstavi.
Nakon neizvesne prve četvrtine, Kragujevčani su prve poene su postigli trčanjem Stefana Stefanovića, kvoterbeka koji je nastavio da uspešno vodi svoj tim. Nakon ekstra poenta Đorđa Topalovića, rezultat je bio 7:0. Sa ovim rezultatom se otišlo i na poluvreme.
U trećoj četvrtini, istaknuti Stefanović ponovo postiže poene trčanjem i nakon neuspešnog ekstra poena Topalovića, rezultat je bio 13:0.
Odbrana Veprova je i ovoga puta bila na visokom nivou i uspela je da obori kvoterbeka u end zoni i donese još dva poena svom timu kao i posed lopte. Rezultat je bio 15:0.
Forestlandersi su uspeli da se na trenutak vrate u igru i smanjili su rezultat na 15:7 poentiranjem hvatača Nenada Majstorovića.
Poslednje poene na ovom meču, pred sam kraj utakmice, postigao je hvatač Veprova, Petar Goić. On je uhvatio pas i sjajno se probio kroz odbranu Forestlandersa i tako zapečatio njihovu sudbinu. Šut za ekstra poen je bio neuspešan tako da je konačan rezultat bio 21:7.
Trener ofanzivne linije Wild Boarsa Veljko Petrović, analizirao je meč sa Forestlandersima.
– Prema našim ličnim i očekivanjima javnosti koja prati AF u Srbiji, ova utakmica je bila zaista tvrda, teška i prilično neizvesna, iako krajnji rezultat to možda ne pokazuje. Ekipa Mladenovca je pokazala da nije slučajno u četvrtfinalu i zaista je moje mišljenje da je za njih sigurno bilo mesta i u polufinalu juniorske lige. Nazalost, sistem takmicenja je već u četvrtfinalu ukrstio četiri odlicne ekipe divizije Jug, od kojih ce samo 2 nastaviti dalje.
O samoj utakmici, Petrović kaže:
– Iako nas Forestlandersi nisu iznenadili postavkom igre, sebi smo dozvolili previše grešaka nego sto jedna ekipa koja pretenduje na osvajanje lige sebi sme da priušti, naročito u eliminacionoj fazi. Odlična odbrana Mladenovčana, predvodjena fenomenalnim LB-om Nemanjom Lazarevićem, kažnjavala je svaku grešku našeg napada i dugo držala svoju ekipu u igri. Za to sto Mladenovcani nisu uspeli ipak da se vrate u igru, zaslužna je naša fenomenalna odbrana, koja je juče imala svoj dan.
Nije propustio Petrović priliku da imenuje onog koji se, po njegovom mišljenju, istakao u ovom meču:
– Iako nemam obicaj da isticem pojedince iz redova svoje ekipe, ovog puta moram da odstupim od tog pravila i pohvalim LB-a Josipa Filipovića, koji je odigrao utakmicu na nivou koji se i očekuje od nekog ko je juniorski reprezentativac Srbije i ko iza sebe ima vec 2 sezone u seniorskom timu Veprova.
Petrović već gleda korak napred, u susret predstojećem meču sa Vukovima:
– Iako smo prošli dalje, nismo u potpunosti zadovoljni, i sigurno ćemo mi, treneri napada, morati dosta da poradimo da se isprave greške primećene u ovoj utakmici, jer je sšteta da jednu ovakvu sezonu prokockamo sopstvenim greškama. Želimo da napravimo tim koji i ako izgubi, izgubi jedino ako je protivnik stvarno bio bolji, a ne da poklanjamo poene i pravimo početnicke greske – zaključio je Petrović.
U polufinalu Veprovi čekaju pobednika meča Beograd Vukovi – Čačak Angel Warriors.