Sever A: Pančevci jure 3-0!

548

Pančevo Panthersi su bili neumoljivi u prva dva meča, a u subotu 9.10.2010., od 15h, na stadionu “Mladost” u Pančevu, dočekaće Ruma Guardianse, osokoljene prošlonedeljnom pobedom na Dukesima. Pančevci su obezbedili prvu poziciju i plasman u plej of, dok se Guardiansi još nadaju eventualnom čudu.
Miroslav Markov, trener Pančevo Panthersa na pozicijama QB/WR i ST koordinator, povodom meča sa Guardiansima je rekao:
Dosadašnje dve utakmice u grupi naš tim je odigrao odlično i ostvario dve ubedljive pobede, u kojima je napad bio siguran i tačan, a odbrana svojom srčanošću i timskim radom još uvek nije dopustila protivnicima da postignu poene. Međutim, mi se ne zalećemo mnogo, igramo od utakmice do utakmice i na svakoj dajemo maksimum. Tako će biti i u subotu, kada nam u goste dolazi Ruma, ekipa koja je očigledno pronašla svoju igru i još uvek ima šanse za plej of. Ova utakmica će nam prvenstveno poslužiti da isprobamo neke igrače koji nisu bili u centru pažnje dosada, kao i da ispravimo greške sa prve dve utakmice, ali sam siguran da ćemo najjačim oružjem našeg tima, disciplinom i timskim duhom, stići do nove pobede, nastaviti pobednički niz, i uspešno se pripremiti za plej of.
Nakon izgubljene utakmice protiv Vitezova iz Kleka Klek i pobede nad Dukesima, Ruma Guardiansi idu u goste velikom favoritu, Pančevo Pantersima. Petar Đurić, raningbek Guardiansa, povodom tog meča kaže:
– Protiv Novog Sada se videlo da znatno popravljamo igru. U Kleku je većini to bila prva utakmica, pa je i poraz razumljiv. Pančevo jeste favorit, ali mi svaku utakmicu igramo sa 100% svojih mogućnosti, pa će tako biti i ovog puta protiv Pantera. Mislim da možemo znatno jače da igramo nego protiv Dukesa, a ako uspemo u tome, možemo ostvariti pobedu. Očekujem fer i korektan meč.
Glavni trener Guardiansa Anđelko Markuš, je istakao:
– Pantersi su favoriti cele grupe Sever. Imaju ozbiljan tim, koji već dugo trenira po utvrđenom sistemu, uigran, sa jasno definisanim ciljem da pobede. Rezultati sa odigranih utakmica pokazuju da su za juniorsku konkurenciju vrlo spreman tim, pa nas definitivno očekuje žestoka borba.
U drugom meču u okviru grupe Sever A, u Novom Sadu sastaće se domaći Dukesi i Klek Knightsi.