Nedeljni mečevi 2. kola Juniorske lige – IZJAVE AKTERA

606

Kraljevo Royal Crowns – Kragujevac Wild Boars 24:40 (0:13, 8:14, 2:13, 14:0)

U svojoj najboljoj partiji odkad predvodi juniorski tim, kvoterbek Kragujevac Vajld borsa Stefan Stefanović poveo je svoje saigrače ka plej ofu u meču protiv kraljevskih Kruna. Vođstvo 40:8 bilo je dovoljno da se Divlji veprovi, uz pobedu na Čačak Angel Warriorsima u prvom kolu, plasiraju u plej of.
Royal Crownsi su kasno upalili svoje motore, tek u drugom poluvremenu uspeli su da odgovore na igru Kragujevčana.  Da bi se plasirali u plej of, Kraljevčani moraju da trijumfuju naredne sedmice u Čačku. WR Kruna Lazar Ivanović posle poraza od kragujevačkih juniora kratko je rekao:

– Mislim da smo mogli mnogo bolje da odigramo nego što jesmo i nadam se da ćemo sve greške koje smo napravili na ovoj utakmici da ispravimo protiv Čačanskog tima.


TE Kruna Željko Terzić se nadovezao na priču saigrača:
– Isuviše opušteno smo ušli u utakmicu i dopustili u prvoj četvrtini da primimo par “lakih” tačdaunova. Uz sve to i neiskustvo dobrog dela naših igrača je doprinelo porazu. Čestitam Veprovima na pobedi, a sada glavu gore ne smemo psihički da padnemo, već da se mnogo ozbiljnije spremimo za utakmicu protiv Čačana.


Mladenovac Forestlanders – Požarevac Outlaws 43:0 (14:0, 7:0, 16:0, 6:0)

Do plej ofa stigla je i ekipa Mladenovčana, koji su na svom terenu najavili da će za svakog biti tvrd orah. Povratak nekoliko igrača iz Plavih zmajeva, dala je dodatnu čvrstinu Šumadincima, pa su u meču sa vrlo neiskusnim Požarevac Outlawsima zasluženo slavili visoku pobedu, bez primljenog poena.
Ipak, Marko Milovanović RB Mladenovca, spušta loptu na zemlju posle velikog uspeha:
– Rezultat nije realna slika razlike u kvalitetu, odnosno nismo mi toliko bolji. Jednostavno imali smo više utakmica uključujući i pripremne skrimidže do ovog kola u odnosu na Požarevac i osetila se razlika u uigranosti ekipa. Na sve to igrači Požarevca su bili u grču pošto im je ovo prvi meč pa iz tog razloga ovoliko velika razlika na kraju meča. Pohvalio bih moje momke iz napada i odbrane, popravili smo se u odnosu na utakmicu protiv Vukova, odgledali smo snimak meča i ispravili neke greške.

U četvrfiinalu, Forestlandersi će ići upravo na Wild Boarse iz Kragujevca, što je, ako se ne dogodi neko čudo u poslednjem kolu, prvi poznati četvrtfinalni par.
– Ovo naše izdanje nije dovoljno da se pobedi Kragujevac koji je gladan dokazivanja i u naredne 2 nedelje imamo vremena da saniramo sve povrede i da ispravimo greške u nadi da porazimo favorizovani Kragujevac – rekao je Milovanović.


Ruma Guardians – Novi Sad Dukes 32:10 (6:0, 12:3, 14:7, 0:0)

Do prve zvanične pobede u istoriji, Ruma Guardiansi došli su u meču sa novosadskim Vojvodama. Od početka susreta imali su kontrolu dešavanja na terenu, pa su zasluženo ostvarili trijumf.
Glavni trener Guardiansa Anđelko Markuš je posle meča istakao:
– Veoma kvalitetna utakmica, fer i korektna od strane gostujućih i naših igrača. Možda je mogla biti još i lepša, da su timovi bili u punom sastavu na terenu. Verujem da smo mogli i mnogo bolje da odigramo, ali sam zadovoljan i današnjim nastupom naših igrača. Protivnik nije ni malo lak, ali je iskustvo pojedinih naših igrača došlo do izražaja.

Hvatač Tomić Miloš je takođe bio presrećan, ali zna da ih najveći ispit očekuje protiv goropadnih Pantera u poslednjem kolu:
-Pred nama je vrlo teška, čak i najteža utakmica sa favoritima grupe, Pančevo Pantersima. Ova utakmica je pokazala da imamo snage da u ovakvoj konkurenciji slavimo. Jedino što možemo da obećamo da ćemo se boriti jako protiv Pančevaca.