SEVER B: Lov na Grofove!

615

U okviru drugog kola Juniorske lige Srbije, grupe Sever B, ovog vikenda igra se samo jedan meč i to u Vrbasu, gde Huntersi dočekuju Grofove iz Novog Kneževca.

Za Hunterse je željom žreba premijera ovogodišnjeg takmičenja u Junorskoj ligi odložena nedelju dana u odnosu na većinu ekipa. Mnogi to smatraju prednošću, jer su imali priliku da se uvere u snagu rivala u međusobnom duelu, a imali su i nedelju dana više za pripreme. Sa druge strane, u meč ulaze bez ijednog odigranog meča, što može biti mač sa dve oštrice.
– Očekujem dobru igru napada, ali i da odbrana dominira. Treniralo se koliko je to bilo moguće, a rezultat ćemo vireti tek sada na premijeri  se. To što imamo – pokazaćemo na terenu, pa neka bolji pobedi – rekao je CB Vladimir Tuček.

Straha od Grofova nema, ali postoji veliko poštovanje prema vršnjacima iz Novog Kneževca.
– Očekujemo kvalitetnu utakmicu protiv momaka iz Novog Kneževca. Ne potcenjujemo ih, ali se sportki nadamo pobedi i dobroj igri celokupne ekipe. Takođe, voleli bismo da odziv publike bude veliki, jer nam je pomoć naših sugrađana neophodna u ovom meču
–  istakao je DL Đorđe Krčmar.
Centar Vrbašana Mladen Bičkeji je takođe veliki optimista.
– Očekujem da ćemo pred, nadam se, punim tribinama savladati Grofove i time otvoriti vrata prolaska u prvo kolo plej ofa. Moja očekivanja su da ćemo biti 1. u grupi, ali američki fudbal je takav, da pre nego što počne meč, nikada se ne može sa sigurnošću tako nešto reći. Zato idemo korak po korak. Ovu utakmicu ćemo takođe iskoristiti da se što bolje uigramo. Očekujem dobru igru oba tima, dosta lepih poteza i lepu atmosferu na tribinama.
Grofovi su veliki posao odradili u prvom meču, u kome su na svom terenu u samom finišu uspeli najpre da prestignu Mamute iz Kikinde, a zatim i sačuvaju minimalnu prednost 28:26. Bilo je razloga za veliko slavlje, ali eventualnom pobedom nad Lovcima, mogli bi sami da uzmu sudbinu u svoje ruke i plasiraju se u plej of, a da ne čekaju poslednju rundu.
– Nadamo se dobroj utakmici. Iako je domaćin favorit, pokušaćemo da ih napadnemo i tako ostvarimo povoljan rezultat, uočili smo greške iz prethodne utakmice i poradili na njima kako nam se više ne bi dešavale. U svakom slucaju, očekujem zanimljiv i neizvestan meč – rekao je trener Vanja Ivošević.
Početak meča između Huntersa i Grofova zakazan je na Gradskom stadionu u Vrbasu u subotu 02.10.2010. godine u 14 časova.

Grupa Sever B
N.Kneževac Grofovi 1 1 0 28:26
Kikinda Mamooths 1 0 1 26:28
Vrbas Hunters 0 0 0 0:0