SEVER A: Prštaće u Kleku!

606

Drugo kolo Juniorske lige Srbije u američkom fudbalu, koje se igra za prestižni trofej “Veljko Makojević”, donosi šest vrlo zanimljivih duela u četiri grupe.

U grupi “Sever A”, u Zrenjaninu se igra derbi izmedju dva tima koja su na premijeri ostvarila ubedljive pobede. Čini se da će tek posle međusobnog obračuna, treneri oba tima moći da sagledaju mogućnosti svojih ekipa i domete u nastavku takmičenja.
Utakmica 1. kola je prošla jako dobro – priseća se ofanzivni koordinator Pančevaca Milivoje Vojteh. – Prvenstveno sam zadovoljan napadom, tačnije ofanzivnom linijom koja je dosta mlada i neiskusna ušla u sezonu. Ne mogu da kažem da sam bio manje ponosan na odbranu, koja je briljirala i nije dopustila da primimo poene. Momci su stvarno igrali kao tim. Ovaj vikend igramo protiv dosta ozbiljnije ekipe iz Zrenjanina koja je uspela da udje u finale juniorske lige prošle godine. Moraćemo da se potrudimo jos više ove nedelje. Siguran sam da je naša ekipa jako dobro, trudili smo se celo leto, maksimalno trenirali i mislim da smo spremni i ove nedelje da pokažemo od čega smo napravljeni. Moramo da ostanemo fokusirani i obratimo pažnju na sitnice od kojih može da zavisi ishod meča!


WR Ivan Ilijevski,
kapiten napada, u prvom meču zabeležio je 2 tačdaun hvatanja. Optimista je pred duel koji bi mogao da odredi nastavak sezone malih pantera.
Klek je prošle godine igrao finale juniorske lige, a većina igrača je ostalo da igra i ove godine. To je veoma ozbiljna i uigrana ekipa koja zaslužuje poštovanje. Naš tim je ove godine spremniji nego ikad, zahvaljujući treneru Bojanu Kovačeviću, ali i vrednom radu u poslednjih 6 meseci. Vitezovi se sastoje od veoma dobrih pojedinaca koji igraju i za prvi tim. Ako budemo “ugušili” igru tih pojedinaca, nećemo imati problema da i ovu utakmicu završimo u nasu korist. Uzdam se naš napad koji je uigran i svako radi svoj deo posla, pa ne bih isticao pojedince. Odbrana? Nemam šta drugo da kazem sem da smo najsitnija ali, tvrdim, najludja odbrana u ligi! Prošle godine su nas Klečani iznenadili na našem terenu, sada im vraćamo dug.

Klečani imaju najviše ambicije, a o tome svedoči odlični kvorerbek Vojin Milić:
– U subotu nas čeka vrlo zanimljiva i neizvesna utakmica. Moj tim je prošle godine porazio Pančevo tako da ne vidim razlog zašto ne bi i ove godine ponovili taj uspeh. Pančevo ima odličan napad koji predvodi QB Voja Milenković. Njega ne znam lično, ali ono što je pokazao u reprezentaciji stvarno je za svaku pohvalu. Naša odbrana, kao i uvek, dominira, pa to isto očekujem i u subotu. Što se tiče našeg napada, za razliku od prošle godine, ne idemo samo da osvajamo teren trčanjem. Imamo dosta razvijenu pas igru.Imamo sve kvalitete da pokažemo da smo bolji od Pančeva, što i očekujem u subotu. Očekujem fer i korektnu igru bez povreda i da moj tim pobedi.

Centar Vitezova Aleksa Mijatović veruje u svoju ofanzivnu liniju:
Želimo jasno da stavimo do znanja ko su Vitezovi i kako oni igraju fudbal. Što se tiče ofanzivne linije, mogu da obećam da ce naš kvoterbek biti zaštićen kao beli medved!
Trener Knightsa Željko Djajić spušta loptu:
– Ovo je veliki derbi protiv Pančeva, ekipe koju jako dobro poznajemo. To znači da ih nećemo potceniti, ali ih nećemo ni preceniti. Cilj Vitezova u svakoj utakmici je da idu na pobedu, pa će tako biti i u ovom meču. Nama pobeda u ovom meču skoro sigurno garantuje prvo mesto u grupi. Shodno tome, mi ćemo u ovom meču dati maksimum da ponovo, kao sto smo to uradili i prošle godine, savladamo neugodnog i jako kvalitetnog protivnika.

Nakon izgubljene utakmice protiv Vitezova, Guardiansi dočekuju u svom gradu novosadske Vojvode i traže popravni. Glavni trener Rumljana Anđelko Markuš povodom tog meča je rekao:
Nakon teškog poraza u prethodnom kolu od Kleka u gostima, teško je motivisati igrače da daju svoj maksimum na sledećoj utakmici. Prvo kolo je prošlost, i sada je pred nama novi izazov u vidu Vojvoda koji dolaze na naš teren gde će pokušati da se vrate u život nakon poraza od Pantersa iz Pančeva. Mi ne smemo da dozvolimo sebi da pravimo jeftine greške koje će nas skupo koštati kao u Kleku.

Kvoterbek Pavle Nešković je optimista pred meč sa timom iz Srpske Atine.

– Pred nama je velika utakmica jer nam dolazi u goste klub sa tradicijom, ali ćemo mi kao novajlije u ovom takmičenju pokušati da nametnemo svoj stil igre i da pokažemo da je poraz od Kleka bio samo loš dan za Guardianse.
Hvatač Miloš Tomić je kratko istakao:
– Očekujemo fer, dobru i zanimljivu utakmicu gde će publika moći da uživa, a nadamo se da će na kraju slaviti Guardiansi.
Dukesima i Guardiansima je, posle poraza na premieri, međusobni duel poslednja šansa da uhvate voz za plej of. Đorđe Radovanović, defanzivni coordinator Djuksa, pred meč sa Guardiansima istakao je:
– Obzirom da je ovo prvi put da Vojvode imaju juniorski tim, plus činjenica da su neki od naših mladunaca u juniorskom timu tek mesec dana, koristimo ove utakmice za sticanje iskustva. Za trenerski kadar ovo je odličan pokazatelj njihovih sposobnosti na terenu, kako bismo mogli da napravimo još bolju selekciju za prvi tim. Iako smo pobedili Rumu u skrimidžu u prošlog meseca, trenutni tim juniora sa kojim raspolažemo je desetkovan usled raznoraznih problema. Neki su na maturskoj ekskurziji, neke je pokosila epidemija stomačnog gripa koja vlada u Novom Sadu. Zato je teško dati bilo kakva konkretnija predviđanja pred meč sa Guardiansima.
Kiker Novosađana Srđan Stanojev, svestan je da su Dukesi izrazito loše startovali protiv vrlo jakih Pantera.
– Zato sada očekujem mnogu bolju igru cele ekipe i nadam se pobedi, uprkos izostanku par vrlo bitnih igrača. Mislim da nam sledi vrlo tesna utakmica, u kojoj će presuditi tim koji bude pravio manje grešaka na terenu, jer su oba tima vrlo mladi i nemaju dovoljno iskustva.
Utakmica će se odigrati u Rumi 03.10.2010 sa početkom u 15 časova, na gradskom  stadionu  “Sloven”.

Grupa Sever A
Pančevo Panhers 1 1 0 49:0
Klek Knights 1 1 0 36:0
Ruma Guardians 1 0 1 0:36
Novi Sad Dukes 1 0 1 0:49