JUG B: Šumadijski rasplet!

630

Drugo kolo Juniorske lige Srbije u američkom fudbalu, koje se igra za prestižni trofej “Veljko Makojević”, u okviru grupe Jug B, donosi duele u Kraljevu i Jagodini.

U Kraljevu se sastaju domaće Krune i komšije iz Kragujevca, Wild Boarsi, timovi koji su odlično startovali na početku ove Juniorske lige Srbije i istakli kandidaturu, ne samo za plasman u plej of, nego i samu završnicu takmičenja. Taj meč će se odigrati na Atletskom stadionu u Kraljevu, u nedelju 03. oktobra, sa početkom od 15 časova.
Kraljevčani su na premijeri savladali jagodinske Kelte (28:6), ali sada ih očekuje pravi izazov.

– Nadam se velikom uspehu, odnosno pobedi, jer smo se veoma dobro spremali za ligu. Iako sam nov u timu, brzo su me prihvatili i igrači i treneri. Nadam se da će utakmica biti fer i korektna i da neće biti nikakvih problema, pa ni povreda. Nedelja je blizu… Samo jako! – hrabri sebe i svoje saigrače Nemanja Udovičić, SS Royal Crownsa”
Na njegove reči nadovezao se i Luka Varevac, ofanzivni linijaš Kruna:
Iako protivnik ima više igrača na raspolaganju, to ne mora da znači da će biti dominantniji. Očekujem da će ova sezona za moje Krune da bude veoma uspešna. Ako u ovom meču budemo održali dobar timski duh i radili kao jedan pobedićemo.
Kragujevčani na startu prvenstva već drugi put gostuju. Pobeda nad Angel Warriorsima u prvom kolu, učinila je da pred duel u Kraljevu lakše dišu, jer im za plasman u plej of treba još jedna pobeda u naredna dva meča.

Ovaj duel će sigurno odlučivati o prvom mestu u grupi. Ekipa Kraljeva je pokazala svoju snagu u duelu sa Jagodincima, ali mi sigurno nećemo ispustiti šansu da osvojimo prvo mesto u grupi, koja nam se ukazala posle pobede u gostima nad jednim od favorita za osvajanje juniorske lige. Obistinila su se predvidjanja da je ovo najteža grupa i mislim da je prava šteta što jedna od ove tri ekipe, Kragujevca, Kraljeva ili Čačka, neće nastaviti dalje takmičenje. Ne želim da potcenim Jagodince, ali mi deluje da su slabiji od ove trojke. Da su u bilo kojoj drugoj grupi, šanse za uspeh bi im bile značajno veće – rekao je Veljko Petrović, trener Wild Boarsa o stanju u grupi, a zatim o utakmici dodao:
– Što se same utakmice tice, mislim da ce biti dosta tvrda i neizvesna, ali očekujem pobedu mog tima. Ovo će ujedno biti i sudar dva konceptualno slična napada, koji postižu dosta poena, tako da je za očekivati da odbrane reše utakmicu. I njihova i naša odbrana ce pred sobom imati raspucani napad, pa ćija bude uspela da više umiri protivničke napadače, ta će i slaviti. Kraljevo je promenilo sistem u napadu, i pokazalo se to odlično lezi QB-u Stepoviću, koji je nešto slično igrao i u juniorskoj reprezentaciji. Sa druge strane, mi taj sistem igramo već godinama u prvom timu, te je i dosta naših igrača koji su igrali i za prvi tim naviknut na njega. Ne sumnjam i da će treneri i jedne i druge ekipe odlično spremiti taktiku za protivnika, tako da će ljubiteljima AF ostati samo da uživaju u, nadam se, odličnoj igri oba tima i pravom spektaklu.

Meč između Celtsa i Angel Warriorsa igra se u subotu na stadionu “Tabane”, sa početkom od 12 časova. Jagodinski Kelti su u prvom poluvremenu meča sa Royal Crownsima pokazali da nisu daleko od na papiru jačih rivala. Bili su tada u zaostatku samo 6 poena, ali nisu izdržali paklen ritam Kruna, pa su u finišu pokvarili utisak.
– U ovu utakmicu ulazimo sa imperativom pobede na domaćem terenu. O ekipi Anđeoskih ratnika nemam puno šta da kažem, osim da im prepuštam ulogu favorite i da istaknem da im je odbrana jači deo tima. U svakom slučaju nećemo dozvoliti da se dese nemile scene kao na njihovom meču sa Kragujevčanima. Iskreno se nadam da će naš susret okarakterisati fer plej igra. Što se naše igre tiče, definitivno ćemo igrati drugačije nego protiv Kruna, jer nas na to pre svega primorava kratka klupa, usled povreda nekoliko ključnih igrača. Na kraju bih posebno pohvalio zalaganje i igru dečaka koji su stigli na pozajmicu iz Imperatora. Oni bi na ovom meču mogli da budu značajan faktor iznenađenja – rekao je Stevan Miletić, glavni trener Jagodinaca.
Gosti iz Čačka, posle poraza u prvom kolu, ne smeju da dozvole iznenađenje, ukoliko žele plasman u četvrfinale plej ofa.
– Neophodna nam je pobeda u Jagodini za ispunjenje tog cilja – rekao je Ivan Pavlović, reprezentativni hvatač Anđeoskih ratnika. – Tim je jako motivisan pred ovaj meč, radili smo vredno da ispravimo greške koje smo pravili u nedelju i mislim da uspeh neće izostati. Jagodina je dobra ekipa, ima nekoliko dobrih pojedinaca, ali ako zaustavimo njihovu igru trčanjem, mislim da neće biti većih problema. Zdravstveni bilten je dobar, putujemo u punom sastavu i očekujem da svi igrači daju maksimum da pobedimo.Želimo dobru utakmicu, sa puno lepih poteza, odigranu u duhu fer pleja.

Grupa Sever A
Kraljevo Royal Crowns 1 1 0 28:6
Kragujevac Wild Boars 1 1 0 34:19
Čačak Angel Warriors 1 0 1 19:34
Jagodina Celts 1 0 1 6:28