JUG A: Bitka za plej of!

622

U okviru Grupe A, koja zbog odustajanja beogradskih Plavih zmajeva broji samo tri kluba, ovog vikenda je na programu samo meč u kome Mladenovac Forestlandersi dočekuju Outlawse iz Požarevca. Vukovi su slobodni.
Mladenovčani su verovanto i najveće iznenađenje prvog kola. Šumadinci su umalo uspeli da naprave veliko iznenađenje i savladaju Vukove na njihovoj Adi Ciganliji. Poraz 14:12, doživljen u samom finišu, sigurno je razočarao juniore iz Mladenovca, ali i ohrabrio pred meč sa Požarevljanima.
Glavni trener Forestlandersa Petrović Saša, za zvanični sajt izneo je svoja očekivanja:
Nakon dobrog izdanja ekipe u prvom kolu protiv Vukova i nesrećnog poraza, sa puno optimizma i vere u sebe očekujemo i prvu pobedu juniorske selekcije Forestlandersa. U juniorskoj ligi nema favorita, to su mladi momci bez puno iskustva i pobede se ostvaruju srcem i dobrim radom. Smatramo da smo u ovom trenutku iskusnija ekipa od Požarevca i smatram da je to sitnica koja može da presudi u ovom meču. Oba tima su osnovala svoje selekcije u avgustu, ali mi smo uspeli da odigramo 2 pripremna meča i jednu zvaničnu protiv Vukova. U meč 2 kola ulazimo bez povreda, čak i onih najsitnijih. Primetno je da su novi igrači izašli iz grča koji su imali u prvim susretima i po mom mišljenju u uzlaznoj smo formi. Požarevac je trenutno svežija ekipa, ali još nisu odigrali meč i mislim da će za njih najteži zadatak biti da se oslobode od treme koju svaki nov igrač ima u prvim mečevi. To ćemo pokušati da materijalizujemo.
Odbrana se u meču sa Vukovima pokazala kao bolji deo tima, a zasluge za to sigurno idu I na račun defanzivnog koordinatora Mileta Đorđević:
– Primetno je da je odbrana trenutno jači deo tima, ali to je zašto što je potrebno znatno manje vremena da se taj deo tima ugra u odnosu na napad. Protiv Vukova smo postigli smo poene iz presečene lopte. Nažalost, nismo bili bezgrešni, jer smo poene primali posle nesmotrenosti odbrane, ali greške su realnost za igrače koji su novi i po prvi put igraju. Potrudićemo se da ih svedemo na minimum, pa da odbrana bude ta koja će ovoj ekipi da donese prvu pobedu očekujem da odbrana ponese ekipu u prvu pobedu.

Za juniore Odmetnika ovo je istorijski meč. Požarevljani su tokom ovog leta napravili veliki napor da po prvi put okupe podmladak i učestvuju u Juniorskoj ligi Srbije, pa prijavljivanjem tima jednu pobedu već izvojevali.
– Trenirali smo dosta dobro, iako su igrači, pa i ja sam, uglavnom po prvi put u američkom fudbalu. Atmosfera je odlična, jedva čekamo da izađemo na megdan Mladenovcu. Nemamo pravo da pretimo, ali ćemo svaku šansu iskoristiti. Verujem u ovaj tim, naročito u moju ofanzivnu liniju – istakao je Đorđe Marković, raningbek Outlawsa.
Glavni trener Požarevljana Miloš Dimitrijević prilično je realan u očekivanjima pred meč sa Forestlandersima. O situaciji u timu, rekao je:
– Šta je uradjeno, uradjeno je. Sada nam prestoji da sve sto smo radili tokom ova dva meseca prenesemo na teren. Sve linije tima funkcionišu kako treba. Stručni štab sastavljen od najiskusnijih prvotimaca je odradio odličan posao. Imamo mladu ekipu, možda i najmladju u ligi, ali ćemo skupo prodati svoju kožu. Forestlandersi su dokazali u Beogradu da su tvrd orah i najjačima, medjutim vidimo svoju šansu i pokušaćemo da je iskoristimo.

Grupa Jug A
Vukovi Beograd 1 1 0 14:12
Mladenovac Forestlanders 1 0 1 12:14
Požarevac Outlaws 0 0 0 0:0