Juniorska liga: 1. kolo, 2. dan – IZJAVE AKTERA

824

Zahvaljujući saradnicima iz Čačka i Kleka, možete pročitati izjave aktera juče odigranih mečeva u tim gradovima, 1. kola Juniorske lige Srbije.

Čačak Angel Warriors – Kragujevac Wild Boars 19:34 (0:7, 0:8, 13:0, 6:19)

U šumadijskom derbiju, kragujevački Wild Boarsi su izvojevali tešku pobedu na teškom gostovanju kod komšija iz Čačka. Krajnji rezultat, ali i odlična igra mladog RB Save Nikolića, na kraju su pali u senku incidenta koji se dogodio u samom finišu meča, upravo posle Nikolićevog tačdauna za 34:19. Pre toga, a naročito početkom treće deonice, Čačani su sa dva tačdauna RB Marka Čobajšića uspeli da smanje početno vođstvo gostiju na samo dva poena, ali nisu zaustavili furioznu završnicu Divljih veprova.
– Igrali smo jako, dali sve od sebe, ali to ipak nije bilo dovoljno za pobedu. Imali smo dosta problema u napadu, ali smo u početkom drugog poluvremena uspeli da se vratimo u meč. Nismo u tom trenutku iskoristili šansu da preokrenemo rezultat. Nadam se da ćemo u narednim mečevima uspeti da dobru igru krunišemo pobedom – rekao je Marko Čojbašić, RB Angel Warriorsa.
Ofanzivni koordinator Wild Boarsa Aleksandar Ristić, posle meča bio je impresioniran igrom pojedinih igrača, ali:
Šteta je što je incident na kraju utakmice bacio mrlju na izvanredan meč. A on je to zaista bio, naročito kada se uzme u obzir da se radi o juniorima, koji nemaju mnogo iskustva i utakmica u nogama. Bilo je tu na momente i spektakularnih poteza. Pojedini igrači, poput Save Nikolića su iznenadili i odskočili i to je nešto što očekujem u narednim mečevima. Verujem da će u svakom sledećem neki novi igrač poneti epitet junaka utakmice – rekao je popularni Alf.

Klek Knights – Ruma Guardians 36:0 (14:0, 14:0, 0:0, 8:0)

Klečani nisu imali milosti prema Ruma Guardiansima. Mašinerija Vitezova je od početka susreta mlela protivnika, naročito u drugoj deonici, a gosti su tek u drugom poluvremenu uspeli da se otrgnu utisku impresioniranosti iskusnijim rivalom, povežu svoje redove i pokažu da bi u nastavku šampionata ipak mogli da pruže bolje partije.
Izvanrednu partiju pružio je Žarko Šuput, trkač Knightsa, koji je neumoljivo kažnjavao greške protivničke odbrane, ali i pametno koristio odličan rad svoje ofanzivne linije. Junak meča je posle kraja susreta, izneo svoje kraće zapažanje.
Lično moram biti zadovoljan našom partijom. Dao sam i više od svog realnog maksimuma za pobedu i naravno da sam presećan zbog toga, ali i zbog izvanredne igre celog tima.
Vojin Milić, kvoterbek Vitezova, zabeležio je jedan tačdaun pasom, kada je u finišu prvog poluvremena proigrao hvatača Bojana Milanovića. Njegove prve impresije o timu Kleka:
– Jako sam zadovoljan novim timom. Primili su me jako lepo i omogućili da se osećam kao kod kuće od prvog dana. Daću sve od sebe da se odužim saigračima i rukovodstvu na ovako lepom dočeku.
Trener Vitezova Željko Đajić imao je puno razloga za zadovoljstvo.
Izvanredna predstava moje ekipe, momci su ispoštovali sve što smo se dogovorili pre utakmice. Stvarno bih ovoh puta mogao da kažem da su svi heroji pobede, ali ipak moram da naglasim koliko je nasa ofanzivna linija odigrala dobro. Takođe, celokupna odbrana, koja je uspela da isforsira 4 fambla i ima jos 2 presečene lopte, bila je na visini zadatka. Sledećeg vikenda nas očekuje derbi grupe sa Pančevo Panthersima, starim znancima. Igramo na našem terenu, pa ćemo učiniti sve da se što bolje pripremimo za tu utakmicu i ponovo trijumfujemo.

Vukovi Beograd – Mladenovac Forestlanders 14:12 (0:0, 8:0, 0:6, 6:6)

Još teže nego u prijateljskom meču u pripremnom periodu, beogradski Vukovi su na jedvite jade, u samom finišu došli do pobede nad tvrdim Mladenovac Forestlandersima. Tokom priprema, Vukovi su tada slavili rezultatom 6:0.
Odbrana Šumadinaca, koja je svakako bolji deo tima, pojačana Nemanjom Lazarevićem,  iskusnim igračem Plavih zmajeva, inače povratnikom u tabor gostiju, predstavljala je nerešivu enigmu u većem delu meča. Luka Maksimović vratio je Mladenovčane u meč posle vraćanja presečene lopte za tačdaun, a zatim i u ulozi hvatača umalo postao junak utakmice.
Međutim, taman kada su gosti poveli i najavili iznenađenje, Vukovi su odgovorili. Napadom koji je završio Filip Stojanović, hvatanjem pasa Arsenija Radenovića za pobedu „čopora“. Preostalih minut i po bilo je premalo vremena da Mladenovčani još jednom ugroze najbranjeniju zonu Vukova.
Centar Vukova Mladen Stojanović, o meču je istakao:
– Utakmica je bila veoma tvrda i jaka, a odbrane kod obe ekipe su odradile veći deo posla. Mi smo kao ekipa generalno zadovoljni pobedom, ali smo uvideli gde “škripimo”. U tim segmentima igre ćemo u narednom periodu da usmerimo više pažnje, više da radimo, kako bismo za dve sedmice spremni dočekali meč protiv Požarevca, a kasnije i plej of.