Predstavljamo: Grupa “Sever B”

639

Kroz očekivanja trenera, predstavljamo vam ekipe iz Grupe „SEVER B“ Juniorske lige Srbije: Vrbas Hunterse, Novi Kneževac Grofove i Kikinda Mammothse

NOVI KNEŽEVAC GROFOVI, Vanja Ivošević i Edvin Čanadi, treneri juniora

1.      Očekivanja od svog tima u okviru grupe?
Očekujemo da kroz takmičenje u grupi izborimo plasman u naredno kolo, tj. Četvrtfinale.

2.      Dometi tima u prvenstvu?

Nadamo se dobrim igrama, ali pre svega da prođemo bez povreda. Bojazan je opravdana, jer imamo dosta kratak roster, mali broj igrača u timu, pa bismo bili prezadovoljni plasmanom u četvrtfinale.

3.      Ko je favorit za osvajanje prve dve pozicije u grupi?
Vrbas Hunters i Novi Kneževac Grofovi.

4.      Ko je favorit za osvajanje Juniorske lige?
Vukovi Beograd i Divlji veprovi iz Kragujevca.

5.      Ko bi iz tima mogao da obeleži prvenstvo?
Naši aduti će biti (QB) Nebojša Kanjižaj, Radoš Paunović (RB) i Aleksandar Kanižaj (MLB).

6.     Želite li još nešto da istaknete?
Nema sumnje da će problem naše ekipe biti to što imamo svega 6-7 zajedničkih treninga, kao i dosta novih igrača. Međutim, uzdamo se u nekoliko iskusnijih, koji su bili nosioci igre seniorskog tima u prošloj sezoni, u kojoj smo ostvarili veliki uspeh plasmanom i A diviziju.

VRBAS HUNTERS, Darko Marojević, glavni trener

1.    Očekivanja od svog tima u okviru grupe?
Očekujem, pre svega, da juniori Lovaca obezbede prolaz u narednu rundu i da se utakmice u grupi iskoriste da se ekipa što bolje uigra. Pripreme su bile jako kratke, pa ćemo pokušati da nadoknadimo propušteno.

2.    Dometi tima u prvenstvu?
Ne gledamo previše u budućnost, niti vidimo krajnje domete.  Vodimo se devizom da na svakom treningu budemo bolji nego na prethodnom, a prvu predstojeću utakmicu smatramo najvažnijom.

3.    Ko je favorit za osvajanje prve dve pozicije u grupi?
Iako naizgled deluje da je naša grupa najlakša, tvrdim da će se do poslednjeg kola voditi velika borba. Mislim da će biti vrlo neizvesno, kao i da grupa krije potencijalna iznenađenja.

4.    Ko je favorit za osvajanje Juniorske lige?
Siguran sam da dosta ekipa vredno radi, ali nas to ne zanima. Gledamo svoje dvorište, a favorita će iznedriti teren.

5.    Ko bi iz tima mogao da obeleži prvenstvo?
Vrlo je nezahvalno prognozirati tako nešto i isticati bilo koga, jer u našem timu ima dosta igrača koji su prošle godine bili u seniorskoj ligi. To je svima dragoceno iskustvo, koje će im bez sumnje dosta značiti. Mnogi bi mogli da iskoče u prvi plan.

6. Želite li još nešto da istaknete?
Mislim da su treneri Zoltan Dognar (HC) i Damir Marić (DC), uz pomoć nekih igrača iz seniorskog tima postavili jako kvalitetnu osnovu, što je Vladimiru Jocoviću (OL i DL) i meni značajno olakšao rad sa juniorima. Mi kao najviši cilj i veliki uspeh vidimo da svu decu koja su u ekipi zadržimo podalje od ulice i „vežemo“ ih za teren. Nadamo se da ćemo ih ponovo videti na prozivci u decembru, ovog puta kako se bore za svoje mesto u seniorskom timu.


KIKINDA MAMMOTHS, Mirko Jočić, glavni trener

1.      Očekivanja od svog tima u okviru grupe?
Obzirom da nam se broj igrača prilično smanjio u odnosu na period kada smo se prijavljivali za takmičenje, očekivanja su se potpuno promenila. Do skoro smo imali ambiciju da igramo u finalu, a sada ćemo biti zadovoljni i ako prođemo grupu. To nam je ujedno i glavni cilj. Za to nam je potrebna jedna pobeda i mislim da ćemo do nje stići već u subotu protiv ekipe Grofova na njihovom terenu u Novom Kneževcu. Naravno, to neće biti ni malo lako jer je ekipa Grofova sastavljena od velikog broja igrača iz velikog broja klubova, od kojih neki predstavljaju i nosioce igre u tim klubovima. Najveći broj igrača Mamuta je već zajednički odigrao seniorsku sezonu i odlično se poznaju na terenu.

2.      Dometi tima u prvenstvu?
Bićemo veoma srećni i zadovoljni ukoliko prođemo grupu, i mislim da su nam to u ovom trenutku najveći dometi.

3.      Ko je favorit za osvajanje prve dve pozicije u grupi?
Mislim da je ekipa Hantersa iz Vrbasa veliki favorit za osvajanje prvog mesta u grupi, dok bih ekipama Grofova i Mamuta dao jednake šanse za zauzimanje drugog mesta koje vodi „dalje“.

4.      Ko je favorit za osvajanje Juniorske lige?
Mislim da su ekipe Wild Boarsa i Vukova najveći favoriti, pre svega zbog velikog broja igrača kao i mogućnosti rada i usavršavanja sa najboljim trenerima iz Srbije i USA. Naravno, ne želim da umanjim kvalitet ostalih ekipa, jer su uglavnom sve sastavljene od dobrih pojedinaca željnih dokazivanja, a koji će u ovom takmičenju videti šansu za ulazak u prvi tim i nastupe u sledećoj seniorskoj sezoni.

5.      Ko bi iz tima mogao da obeleži prvenstvo?
Mi nemamo igrača koji može da obeleži prvenstvo. Prvenstvo možemo da obeležimo samo kao ekipa, koja će prikazati izrazito timsku igru.

6. Želite li još nešto da istaknete?
Nadam se da ćemo kroz nastup u juniorskoj ligi postaviti čvrste temelje našeg Kluba i da ćemo dobiti nekoliko dobrih igrača za sledeću seniorsku sezonu koji će svojim iskustvom pomoći u ostvarivanju dobrih rezultata. Za razliku od većine ostalih ekipa iz manjih gradova, našu čine samo igrači našeg Kluba, zbog čega smo posebno zadovoljni i zbog čega se doživljavamo za svojevrsne heroje.