Predstavljamo: Grupa “Jug A”

683

Kroz očekivanja trenera, predstavljamo vam ekipe iz Grupe „JUG A“ Juniorske lige Srbije: Vukove Beograd, Mladenovac Forestlanderse i Požarevac Outlawse.

VUKOVI BEOGRAD, Ivan Nedeljković, defanzivni koordinator

1.    Očekivanja od svog tima u okviru grupe?
Smatram da možemo da budemo prvi u grupi i plasiramo se u četvrtfinale Juniorske lige. Protivnici u grupi su nam Mladenovac i Požarevac, koji su solidne ekipe o kojima ne znamo baš puno, ali to nam neće biti prepreka da damo sve od sebe i pobedimo i nametnemo se kao ozbiljan kandidat za osvajanje juniorske lige.

2.    Dometi tima u prvenstvu?
Vukovi su Vukovi, tako da bilo da se radi o seniorskoj ili juniorskoj ligi naši ciljevi su uvek šampionski. Treniramo tako, mislimo tako, igramo tako. Biti deo čopora nije samo nositi bordo/beli dres i biti na terenu, već poslati snažnu poruku ko smo u stvari mi.

3.    Ko je favorit za osvajanje prve dve pozicije u grupi?
Definitivno mi i između Požarevca i Mladenovca dao bih blagu prednost Mladenovcu. S njima smo odigrali jedan skrimidž i videli smo šta i koliko mogu, dok o Požarevcu zaista malo znamo.

4.    Ko je favorit za osvajanje Juniorske lige?
Kao što sam već rekao nama se sama po sebi nameće uloga favorita što mislim da možemo da opravdamo. Takođe, mislim da Kragujevac, Pančevo, Novi Sad i Kraljevo mogu sebe smatrati za potencijalne favorite, jer imaju dosta dobre ekipe.

5.    Ko bi iz tima mogao da obeleži prvenstvo?
Mislim da najviše šansi da ostave trag u ovom prvenstvu imaju igrači koji su već igrali za seniorski tim Vukova kao sto su Igor Nikolovski (CB), Arsenije Radenović (QB), Mladen Stojanović (OL), Uroš Jovanović (RB). Oni imaju iskustvo u igri, igrali su sa starijim i jačim od sebe, tako da mislim da će se oni najudobnije osećati dok budu igrali Juniorsku ligu.

6. Želite li još nešto da istaknete?
Pohvalio bih sve ljude koji se trude da ova Juniorska liga uspe, jer su juniori budućnost, ne samo klubova, već kompletnog sporta. Sjajno je što deca mogu da se odluče da treniraju američki fudbal i da im to bude prvi sport kojim će se u životu baviti. Američki fudbal je u ekspanziji u Srbiji, a jedini način da se uspešno probije jeste mogućnost da se njime bave svi uzrasti.


MLADENOVAC FORESTLANDERS, Željko Srećković, ofanzivni koordinator


1.      Očekivanja od svog tima u okviru grupe?
Ovo je prva sezona u kojoj Mladenovac Forestlanders učestvuje samostalno u juniorskoj ligi. Do sada smo pozajmljivali svoje igrace drugim ekipama. Cilj nam je bio da osnivanjem ekipe postavimo jake temelje kluba i omasovimo sport, da kroz dugoročan plan omogućimo neprektidno zanavljanje prvog tima.  Ekipa broji 35 registrovanih juniora. Prvu utakmicu igramo protiv Vukova. To je ekipa koja uvek ima apetite i znanje da osvoji prvenstvo i jedna je od najorganizovanijih ekipa u zemlji. Nasa pobeda bi bila senzacija, pogotovo sto igramo na njihovom terenu, ali senzacije se dogadaju i mi verujemo u njih. Požarevac je, kao i mi, ove godine po prvi put oformio juniorski tim. Mislim da smo slični po snazi  i da će odlučiti bolji rad u pripremnom periodu.

2.      Dometi tima u prvenstvu?
Mislim da imamo realnu šansu da prođemo prvu fazu takmičenja i iznenadimo u narednim mečevima. Naša optimistička očekivanja zasnivamo na rosteru kluba koji je mešavina izuzetno kvalitetnih i iskusnih igraca i novih igrača kojima je ovo tek prva sezona. Očekujemo da znanje i iskustvo koje ima nekoliko igraca povuče celu ekipu i ostvarimo dobre takmičarske rezultate.

3.      Ko je favorit za osvajanje prve dve pozicije u grupi?
Mislim da će Vukovi imati realno veće šanse da osvoje prvo mesto u grupi. Pozarevac i mi ćemo prolaz tražiti u međusobnom duelu. Medutim, već protiv Vukova pokušaćemo da zakomplikujemo stvar. Utakmica se dobija na terenu, uz veliku zelju igraca.

4.      Ko je favorit za osvajanje Juniorske lige?
Dosta ekipa ove godine igra po prvi put juniorsko takmicenje. Ne posedujem snimke utakmica za nekakvu ozbiljniju prognozu. Realno je tražiti osvajaca u ekipama koje rade sa juniorskim timovima duži niz godina i koje nemaju toliko jak seniorski tim, pa su njihovi juniori imali prostora da osete i seniorsku ligu i steknu iskustvo.

5.      Ko bi iz tima mogao da obeleži prvenstvo?
Nekoliko igrača su se već dokazali igrama u seniorskom i juniorskom sastavu, a pre svega mislim na reprezentativce i članove našeg seniorskog tima: Spasić Stefana (C/NT), Milovanović Marka (RB/DB), Maksimović Luku (WR/FS/LB) i Lazarević Nemanju (FB/MLB) koji je pozvan za tim sveta.

6. Želite li još nešto da istaknete?
Istakao bih još ljude koji rade sa juniorima, a to su: Petrović Saša (HC/OC), Srećković Željko (OC), Dimitrijević Goran (DC), Đorđević Mile (DC) i Marković Miloš (LB).

POŽAREVAC OUTLAWS, Miloš Dimitrijević, glavni trener

1.      Očekivanja od svog tima u okviru grupe?
Pošto prvi put u istoriji kluba imamo juniorski pogon, naša očekivanja su više vezana za uigravanje tima i stvaranje igrača za prvi tim, nego za postizanje samih rezultata.

2.      Dometi tima u prvenstvu?
Naravno, svako od nas u klubu očekuje borbu za prolaz u eliminacionu fazu takmičenja, li to nikako nije imperativ.

3.      Ko je favorit za osvajanje prve dve pozicije u grupi?
Znamo da ekipe Vukova i Forestlandersa imaju više iskustva od nas, pa se može reći da su i favoriti u našoj grupi, ali to ne znači da ćemo se unapred predati. Slobodni smo u prvom kolu, ali već u drugom ćemo u Mladenovcu rešavati svoju sudbinu u grupi.

4.      Ko je favorit za osvajanje Juniorske lige?
Mislim da ekipe Kragujevca i Čačka imaju malo jače timove od ostalih, delom zbog kvaliteta rada sa juniorima, delom zbog organizacije kluba.

5.      Ko bi iz tima mogao da obeleži prvenstvo?
U našem timu se u pripremnom periodu istaklo dosta pomaka, ali bih izdvojio Đorđa Markovića (RB), Nikolu Mišića (LT) i Darka Stojilkovića (FS). Uz Stefana Savića (LB/RB) i Rajka Rajkovića (DL), koji su već igrali u prvom timu, oni će činiti okosnicu mladih Odmetnika.

6. Želite li još nešto da istaknete?
Želim da zahvalim upravi kluba koja je omogućila da ovi mladi ljudi ne plaćaju članarinu, ni opremu. Igraće u novim dresovima, pod punom zaštitom, jer nam je zdravlje ovih dečaka na prvom mestu. Moji odmetnici jedva čekaju da počne borba!