Američka ambasadorka na treningu Wild Boars-a

512

Prilikom posete Kragujevcu američka ambasadorka Meri Vorlik je posetila trening kluba američkog fudbala Kragujevac Wild Boars. U četvrtak 26. avgusta, pred samu posetu treningu ambasadorka je razmotrila mogućnosti saradnje na sastanku sa predsednikom kluba Namanjom Čalijom, zatim i sa potredsednikom SAAF-a, Dušanom Obradovićem, i gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem. Nakon toga je porazgovarala i sa igračima i trenerom Aleksandrom Ristićem, a ostatak jednočasovne posete provela je posmatrajući trening.

Ovom prilikom ambasadorka Vorlik je rekla: “Veoma mi je drago što se američki fudbal veoma brzo razvio u Srbiji i što mnogo mladih ljudi trenira ovaj sport. Ja ću učiniti sve što mogu da unapredim ovaj sport u Srbiji. Divljim Veprovima kao i svim ostalim klubovima u Srbiji želim puno uspeha u daljem radu.”

Predsednik Divljih Veprova Nemanja Čalija, zahvaljujući se ambasadorki na odvojenom vremenu da poseti kragujevački klub je rekao: “Ovo je veliki dan za naš klub, kao i ovaj sport u Srbiji. Dolazak ambasadorke na trening nije mala stvar. Nadam se da ćemo napraviiti saradnju sa ambasadom koja će nam pomoći da razvijemo sport i dobijemo opremu koja nam je neophodna, za sve srpske klubove, kao i da će ambasada pomoći izgradnju stadiona u Kragujevcu.”

Obzirom da je ovo je prvi put da američka ambasadorka Meri Vorlik, poseti neki klub američkog fudbala u Srbiji, gradonačenik Kragujevca je istakao da Grad Kragujevac planira otpočnjanje izgradnje terena za američki fudbal i pozvao ambasadu Sjedinjenih Američkih Država da pomogne na tom projektu, što je i bila jedna od glavnih tema sastanka. Pored toga, tokom posete ambasadorke, dobijeno i obećanje da će se ambasada direktno uključiti u poodršku Srpskoj asocijaciji američkog fudbala i pomoći da iz SAD stigne donacja od preko 300 kompleta zaštitne sportske opreme za igrače, koju će SAAF podeliti svim klubovima u Srbiji.