Svi na Adu, igra se finale!

658

Veliko finale srpske Superlige u američkom fudbalu između branioca trofeja Vukova iz Beograda i vice-šampiona novosadskih Vojvoda održaće se u subotu 19. juna od 16 časova na terenu sa veštačkom podlogom na Adi Ciganliji.

Duel dve najuspešnije ekipe u ligaškom delu elitne A divizije, koji su se i prošle sezone na istom mestu borili za titulu, biće novi spektakl u organizaciji Srpske asocijacije američkog fudbala a ulaz će biti slobodan za sve ljubitelje ovog sporta.

Jedini superligaški poraz ove sezone Vojvode su na terenu doživele upravo na Adi, a svom učinku su potom dodale još jedan i to zbog administrativne greške zbog kojih je njihova pobeda nad Somborom poništena. Sa bezgrešnim učinkom u 2010. Vukovi važe za favorite, a protiv branioca trofeja Novosađani stižu željni da postanu prvi tim u istoriji koji je trofejni “čopor sa Ade” pobedio na njegovom terenu.

Taj zadatak neće biti ni malo lak, zbog dominacije Vukova i na domaćoj, ali i na međunarodnoj sceni na kojoj takođe brane trofej. I u Centralno-evropskoj ligi američkog fudbala domaćin predstojećeg finala vodi na tabeli, a predstojeći meč sa Vojvodama računaće se istovremeno i za to regionalno nadmetanje.

Posetioci na Adi moći će da u subotu od 16 časova uživaju u čarima vrhunskog američkog fudbala na ovim prostorima, biće tu i čirlidersica “Tea dens tima”, a za sve gledaoce spremni su i slatki pokloni mlekare Valletta.

Ulaz je, podsećamo, besplatan.