Inđija na vrhu uz dramu u Subotici, Grofovi uz nevreme bolji od Kikinde

563

Indijanci iz Inđije su uradili sve što su mogli da se direktno plasiraju u elitnu diviziju Superlige u američkom fudbalu, ostvarili su pobedu i na svom poslednjem nastupu, savladavši posle prave drame Spartance u Subotici sa 28:27, no da li će sezonu završiti kao lider B divizije – više ne zavisi od njih.

Ekipa iz Inđije ima učinak 5-1, kao i novokneževački Grofovi koji su u gostima pobedili debitante iz Kikinde, tim Mamuta sa 16:32, a o tome ko će kao prvoplasirani u A diviziju odlučiće nastup mladenovačkih Forestlendersa narednog vikenda protiv “Gorštaka” u Beogradu.

I pored toga što i oni mogu do 5-1, Mladenovčani više nemaju nikakve šanse da se plasiraju u elitu jer bi kao član vodećeg trija ostali na trećoj poziciji zbog najlošijeg odnosa postignutih i primljenih poena u međusobnim duelima (Inđija +13, Grofovi -6, Forestlenders -7). Ipak, Forestlendersi će protiv Gorštaka odlučiti ko će u A diviziju: ako pobede, to će biti Inđija kao najbolji član vodećeg trija; ako izgube – u elitu će Grofovi, jer su na startu sezone savladali “Indijance” sa 19:20 i tada bi se samo njihov međusobni duel računao za konačni plasman dve ekipe na liderskom mestu tabele.

O mečevima odigranim u nedelju

Što se tiče utakmica odigranih u nedelju, Inđija je uz četiri tačdaun-trčanja Ivana Prskala slavila u Subotici gde je domaćin uz sjajnu podršku sa tribina vodio sa 20:7 na poluvremenu ali nije uspeo da izdrži nalet “Indijanaca” koji su preuzeli vođstvo dva i po minuta pre kraja. Spartanci su u poslednjem pokušaju da pobede uspeli čak i da iskoriste četvrti daun, no na kraju je lopta ipak pripala gostima koji su nedugo zatim proslavili možda i najvažniju pobedu u sezoni. Ispostavilo se da je domaćina skupo koštao promašeni ekstra poen posle prvog postignutog tačdauna na meču, ali i promašeni fild-gol sa 30-ak jardi, kao i fambl prilikom vraćanja panta.

Sa druge strane, meč između Kikinde i Novog Kneževca, u kome su Mamuti prvi put u klupskoj istoriji imali i prednost u jednom takmičarskom meču (9:6) prekinut je zbog jakog nevremena a nastavljen je skoro sat vremena kasnije. Loši uslovi onemogućili su Kikinđane da svojom prepoznatljivom “igrom kroz vazduh” osvajaju teren, a kada se na to nadovezalo iskustvo i umeće Grofova – pobeda Novog Kneževca više nije dovedena u pitanje. Na kraju, Grofovi su, poput Inđije, uradili ono što su želeli ovog vikenda, a sada im kao i Indijancima ostaje da vidi šta će uraditi Mladenovac.

Superliga u američkom fudbalu – B divizija
Kikinda Mamuti – Grofovi Novi Kneževac 16:32
Subotica Spartanci – Indija Indians 27:28
Trenutna tabela: Grofovi 5-1, Inđija 5-1, Mladenovac 4-1, Subotica 3-3, Vršac 1-4, Kikinda 0-4, Hajlenders 0-4

SEMAFOR:

Kikinda Mamuti – Grofovi Novi Kneževac 16:32 (0:6, 9:14, 0:6, 7:6)

1. četvrtina
0:6 Radoš Paunović, trčanje 2 jarda

2. četvrtina
7:6 Branislav Fekete, trčanje 1 jard, PAT uspešan: Branislav Fekete
9:6 sejfti (loše izveden pant)
9:14 presečeno dodavanje Miljan Kašić vraća za 70 jardi; pretvaranje za dva poena: Čanadi Edvin, hvatanjem; dodavanje: Dobrosav Manić
9:20 Čanadi Edvin, hvatanje 20 jardi; dodavanje: Dobrosav Manić

3. četvrtina
9:26 Marko Živkov, hvatanje 25 jardi; dodavanje: Dobrosav Manić

4. četvrtina
16:26 Igor Stojadinov, hvatanje 45 jardi; dodavanje: Branislav Fekete; PAT uspešan: Branislav Fekete
16:32 Nebojša Kanjižaj, hvatanje 5 jardi; dodavanje: Dobrosav Manić

Subotica Spartanci – Indija Indians 27:28 (6:7, 14:0, 7:7, 0:14)

6:0 Danijel Vojnić Hajduk, trčanje 10 jardi
6:7 Ivan Prskalo, trčanje; PAT uspešan: Vladimir Dimitrijević

2. četvrtina:
13:7 Emir Seferi, hvatanje 20 jardi; dodavanje: Miloš Krstić; PAT uspešan: Danijel Vojnić Hajduk
20:7 Nemanja Paštar, trčanje 10 jardi; PAT uspešan: Danijel Vojnić Hajduk

3. četvrtina
20:14 Ivan Prskalo, trčanje; PAT uspešan: Vladimir Dimitrijević
27:14 Danijel Vojnić Hajduk, trčanje; PAT uspešan: Danijel Vojnić Hajduk

4. četvrtina
27:21 Ivan Prskalo, trčanje; PAT uspešan: Vladimir Dimitrijević
27:28 Ivan Prskalo, trčanje; PAT uspešan: Vladimir Dimitrijević