Mladenovac naneo prvi poraz Grofovima, Inđija preuzela vođstvo

526
Forestlanders vs. Grofovi

Po prvi put u ovoj sezoni ekipa novokneževačkih Grofova doživela je poraz i to na gostovanju Mladenovcu koji je slavio sa 7:0. Po prvi put od 2007. vršački Lavovi ostvarili su trijumf i posle duge pauze i nastupa tadašnjeg reprezentativca Budimira Golomeića u njihovim redovima osetili slast pobede: Vršac je slavio sa 8:7 u meču sa beogradskim Hajlendersima.

No, krenimo redom, od derbija ove runde nadmetanja u kojoj su snage odmerili mladenovački Forestlendersi i novokneževački Grofovi koji su u meč ušli sa učinkom 4-0. Sa tri pobede i jednim porazom, od Inđije sa 14:0, ekipa Mladenovca je želela da ostvari trijumf koji će ne samo biti dovoljan za izjednačavanje sa “Indijancima” koji su u subotu stigli do 4-1 zahvaljujući pobedi nad Kikindom (39:13), već i da na isti učinak svedu dosadašnjeg lidera i time dodatno donesu uzbuđenja pred poslednje kolo.

I, Mladenovčani su uspeli u svojim namerama. Istina, delimično: po očajnom vremenu, natopljenom terenu i neljudskim uslovima trčanje kvoterbeka Miloša Krstića od 30 jardi za tačdaun u prvoj četvrtini ispostavilo se dovoljnim za trijumf nad Grofovima.

No, priča tu tek počinje da biva zanimljiva. Takmičarskim pravilnikom je predviđeno sledeće: “Ako dva ili više timova imaju isti procenat pobeda ali nemaju paran broj međusobnih susreta, odlučuje razlika između ukupno postignutih i primljenih poena u svim njihovim međusobnim susretima”. Stoga je zbog tri tima sa učinkom 4-1 morala da se pravi mini-tabela kako bi se videlo ko je trenutno najbolji. I, stvari stoje ovako:

Rezultati međusobnih duela:
Inđija Indians – Novi Kneževac Grofovi 19:20
Mladenovac Forestlanders – Inđija Indians 0:14
Mladenovac Forestlanders – Novi Kneževac Grofovi 7:0

Mini-tabela po postignutim/primljenim poenima:
Inđija Indians 33:20 (+13), Novi Kneževac Grofovi 20:26 (-6), Mladenovac Forestlanders 7:14 (-7)

Upravo je to i skrojilo vrh tabele do poslednjeg kola, u kome će šansu tražiti i subotički Spartanci (učinak 3-2).

U to kolo će sa jednom pobedom na svom kontu ući i Vrščani, koji su tek posle 20-minutnog prekida zbog loših vremenskih prilika odigrali drugo poluvreme protiv Hajlendersa koji su posle prvog dela meča vodili sa 7:0.

Usledio je tačdaun trčanjem Bojana Đorđevića, a onda i trčanje Nemanje Erečkovića prilikom pretvaranja za dva poena – čime su Lavovi iz Vršca došli do pobede, prve od 2007. godine.

Podsetimo, u poslednjem kolu 5. juna sastaju se najpre Spartanci – Inđija i to već 29. maja, a potom za vikend 5./6. jun igraju Hajlenders – Forestlenders i Kikinda – Vršac.

Zaostali meč drugog kola između Kikinde i Hajlendersa koji neće uticati na plasman na samom vrhu tabele B divizije biće odigran 12. juna.

B divizija, mečevi igrani u nedelju 23. maja:

Mladenovac Forestlenders – Novi Kneževac Grofovi 7:0
Vršac Lavovi – Beograd Hajlenders 8:7

Tabela: Inđija 4-1, Grofovi 4-1, Mladenovac 4-1, Subotica 3-2, Vršac 1-4, Kikinda 0-3, Hajlenders 0-4

SEMAFOR:


Vršac Lavovi – Beograd Hajlenders 8:7
(0:0, 0:7, 8:0, 0:0)

1. četvrtina

2. četvrtina
0:7 Demijan Hanhomil Lukić, trčanje 5 jardi; PAT uspešan Andrija Veljković

3. četvrtina
8:7 Bojan Đorđević, trčanje 2 jarda; pretvaranje za dva poena: trčanje Nemanje Erečković

4. četvrtina

Mladenovac Forestlenders – Novi Kneževac Grofovi 7:0 (7:0, 0:0, 0:0, 0:0)

1. četvrtina
7:0 Miloš Krstić, trčanje 30 jardi; PAT uspešan: Saša Petrović

2. četvrtina

3. četvrtina

4. četvrtina