Povratak u budućnost: Kikinda gostuje u Dalju

639

Ne tako davno bilo je nezamislivo da se sportski klubovi iz Srbije i Hrvatske nadmeću u prijateljskim susretima, a naročito da pomažu jedni drugima na promociji i obostranom razvoju. Upravo će to biti slučaj u subotu 15. maja kada će u Dalju gostovati ekipa “Mamuta” iz Kikinde koji će odigrati meč sa domaćih Tutoburgium Pitbulovima kojima će to biti prvi nastup u opremi za američki fudbal.

Nekoliko igrača iz ovog kluba već nastupa u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala, a sama ekipa iz Dalja do sada je odigrala tri meča od svog osnivanja, 24. januara 2009, sva tri bez opreme – i u sva tri je pobedila. Saradnja sa “lovcima” iz Vrbasa već je uspostavljena, a čast da odigraju egzibicioni meč na terenu ekipe Pitbul dobio je tim iz Kikinde.

Kikinda Mamooths

U subotu će na stadionu lokalnog fudbalskog kluba Radnički u Dalju u 15:30 časova otpočeti ovaj duel na kome se očekuju pune tribine, veliki broj ljudi iz javnog života. Dolazak su najavili predsednik Osiječko-baranjske županije, gradonačelnik Osijeka, predsednik opštine Vrbas, konzul Srbije u Hrvatskoj, a postoji mogućnost i dolaska američkog ambasadora u Hrvatskoj koji je veliki ljubitelj ovog sporta i voljan je da u zemlji naših zapadnih komšija pomogne njegov razvoj. U ime opštine Kikinda utakmici će prisustvovati pomoćnica predsednika opštine, kao i sekretarka Kancelararije za mlade u Kikindi.

Ekipa Mamuta debitovala je ovogo proleća u Superligi koju organizuje Srpska asocijacija američkog fudbala kao najmlađi učesnik, a zaslužna je što je u Kikindi minulog vikenda odigran prvi meč ovog sporta. Nešto iskusniji Spartanci iz Subotice slavili su tada pobedu od 13:34.

Foto: Salgofoto.com