Vojvode ostale bez pobede zbog administrativne greške

639

Utakmica između novosadskih Vojvoda i Celtisa iz Sombora odigrana prošlog vikenda registrovana je službenim rezultatom 35:0 u korist somborske ekipe zbog velikog administrativnog propusta gostiju.

Novosađani, naime, nisu na vreme obavili neophodnu “papirologiju” kako bi za ovu sezonu registrovali svog dugogodišnjeg igrača, kvoterbeka Rastka Jokića, a taj zakasneli potez skupo ih je koštao jer ne samo da će njegova četiri tačdaun-dodavanja u pobedi od 43:13 neće računati, već zbog propusta Vojvoda taj ovosezonski debi organizatora igre posle duge pauze zbog neugodne povrede – registrovan je službenim rezultatom u korist Somboraca.

Komesar takmičenja se prilikom donošenja ove odluke rukovodila članom 59, stavom 1 Takmičarskog pravilnika SAAF-a, a Vojvode imaju mogućnost žalbe osam dana od prijema rešenja.

Ukoliko žalba bude usvojena, poredak na tabeli A divizije pred poslednje kolo i dalje će izgledati ovako: Vukovi 4-0, Vojvode 3-1, Vrbas 2-2, Legionari, Sombor i Imperatori po 1-3. No, u slučaju da ova odluka bude i pravosnažna, na tabeli će voditi Vukovi sa učinkom 4-0, Vojvode će imati 2-2 kao i Vrbas ali i Sombor, dok će na začelju tabele ostati Sombor i Imperatori sa po 1-3.

Velika administrativna greška mogla bi najviše da košta Imperatore: oni u poslednjem kolu (zakazanom za 22. i 23. maj) dočekuju apsolutne favorite, Vukove, a njihov direktan konkurent za opstanak – Vrbas, gostuje Somborcima. Podsetimo, Nišlije su u uzbudljivom meču posle preokreta savladale Sombor sa 24:21, i time su od njih bolji u međusobnim susretima, dok su Imperatori u daleko lošijem položaju u odnosu na “lovce” iz Vrbasa, od kojih su poraženi sa 25:0.

U B diviziju seli se poslednjeplasirani tim A divizije, dok će ekipa koja bude peta, pretposlednja u elitnom rangu nadmetanja, za opstanak u A diviziji igrati baraž sa drugoplasiranom ekipom iz B divizije.