Američki fudbal širom Srbije

801

Čak šest mečeva srpske Superlige u američkom fudbalu biće odigrano ovog vikenda, a na teren će i mlade nade i to u prvom turniru grupe Jug u beskontaktnoj verziji ovog sporta, “fleg-fudbalu”. U njema nema klasičnih obaranja već deca savladavaju sve osnove igre skidajući pritom “zastavice”, zakačene čičak-trakom za pojas, čime se zaustavlja suparnik sa loptom u ruci.

No, pored tog turnira na Adi Ciganliji, i seniori nastavljaju trku za najvišim plasmanom, šest timova u borbi za titulu, a šest koji će se ovog vikenda nadmetati za plasman u elitnu, A diviziju.

U njoj će aktuelni prvaci Vukovi posle pobede u derbiju nad Novosađanima dočekati najstariji ovdašnji klub u američkom fudbalu, Legionare iz Sremske Mitrovice. Vojvode će nakon poraza od “čopora sa Ade” igrati u Somboru, a u Vrbasu “lovcima” u goste stižu niški Imperatori.

Kada je o B diviziji reč, vodeći Grofovi iz Novog Kneževca ugostiće vršačke Lavove koji još uvek čekaju na prvu ovosezonsku pobedu, drugi meč od nastanka kluba kikindski Mamuti odigraće pred svojom publikom i to protiv Spartanaca iz Subotice, a pravi mali derbi ove runde nadmetanja biće odigran na Adi kao treći sportski događaj američkog fudbala u vikendu koji je pred nama jer će Beogradski “gorštaci” ugostiti ekipu Inđije na terenu sa veštačkom podlogom na kojoj je prošle nedelje odigran veliki derbi između Vukova i Vojvoda.

Kapiten Indiansa Radomir Nikolić

“Indiansi” taj meč dočekuju u punom sastavu i odličnoj formi. Komentar dosadašnjeg dela sezone daje nam kapiten ekipe i jedan od retkih “Indiansa” koji su odigrali sve utakmice u istoriji kluba Radomir Nikolić:

– U dosadašnjem delu sezone odigrane su tri utakmice a na samom početku poraz od Novog Kneževca delovao je kao hladan tuš. U taj meč smo ušli opušteno, možda smo i malo podcenili protivnika i platili smo cenu. U sledeća dva meča protiv Vršca i Mladenovca ušli smo mnogo spremnije i ozbiljnije što je rezultiralo pozitivnim rezultatom za nas. Posle utakmice sa Mladenovcem usledila je pauza od skoro mesec dana, koju smo iskoristili da saniramo povrede i da nadogradimo našu igru jer nas očekuju jos tri utakmice sa mladim ali perspektivnim timovima željnim dokazivanja.

O preostalom delu sezone Nikolić ističe:

-Svesni da nemamo više prava na grešku ako želimo da se nadjemo pri vrhu tabele i pridružimo se A diviziji. Naš tim je trenutno u odličnoj formi, nivo igre raste sa svakim treningom i svakom odigranom utakmicom. Ako nastavimo ovim tempom mislim da će se pobednički niz nastaviti i da ćemo se naći u A diviziji gde smatram da nam je i mesto.

No, ka A diviziji grabe još neki timovi. Pre svih lideri u B diviziji Superlige, Grofovi iz Novog Kneževca koji dočekuju Vršane.

– Na osnovu dosadašnjih odigranih utakmica očekujem da i iz ove izađemo kao pobednici. Atmosfera u timu je odlična jer smo napokon dočekali svojih 5 minuta, rekao je defanzivni end Grofova Vasilije Mekić, jedan od igrača koji je od samog početka osnivanja u klubu.

Sa njim se slaže i MLB ekipe iz Novog Kneževca, Slobodan Popov:

– Očekujem da odbrana opet dobro odigra i da protivniku ne dozvolimo lako da poentira. Naravno, ni jedan rival se sme potceniti pa makar to bila ekipa koja je do sad sve utakmice izgubila. Očekujem opet mnogo publike jer je lepo igrati pred punim tribinama, kao i da baš u takvom ambijentu nastavimo ka zacrtanom cilju a to je A divizija.

A divizija:
Subota, 8. maj

15:00h Vrbas Hanters – Niš Imperatori (Gradski stadion u Vrbasu)
16:00h Vojvode Novi Sad – Sombor Celtis (Stadion PIK u Somboru)
18:00h Vukovi Beograd – Legionari Sremska Mitrovica (teren sa veštačkom podlogom na Adi Ciganliji)

Tabela: Vukovi 3-0, Vojvode 2-1, Legionari, Vrbas, Sombor i Imperatori po 1-2

B divizija:
Nedelja, 9. maj

16:00h Kikinda Mamuti – Subotica Spartanci (stadion OFK Kikinda)
16:00h Novi Kneževac Grofovi – Vršac Lavovi (stadion FK Obilić u Novom Kneževcu)
17:30h Beograd Hajlenders – Inđija Indians (teren sa veštačkom podlogom na Adi Ciganliji)

Tabela: Novi Kneževac 3-0, Mladenovac 3-1, Inđija 2-1, Spartanci 2-2, Kikinda 0-0, Hajlenders 0-2, Lavovi 0-3

Fleg liga, grupa Jug
Subota, 8. maj, teren na Adi:

13h Zemun “T-Rex”, Obrenovac “Sky Thunder”, Vukovi Beograd, Pirot Vitezovi