Vrbas testira snagu Vojvoda, Legionari čekaju Imperatore

557

Srpska Superliga u američkom fudbalu nastavlja se narednog vikenda, a mečevi će biti odigrani i u elitnoj i u B diviziji.

Posle ne baš prijatnog gostovanja u Ljubljani gde su u okviru drugog kola regionalne CEFL lige usled oslabljenog sastava ekipe izgubili od Silverhouksa sa 48:0 što je jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji, novosadske Vojvode se okreću obavezama na domaćoj sceni na kojoj ih očekuje duel sa “lovcima” iz Vrbasa. Drugi meč A divizije na programu je u Sremskoj Mitrovici gde najstariji ovdašnji klub američkog fudbala, Legionari, dočekuje Imperatore iz Niša koji su preokretom protiv Sombora došli do prve ovosezonske pobede.

U B diviziji debi će imati Mamuti iz Kikinde koji gostuju mladenovačkim Forestlendersima, a derbi ove runde nadmetanja odigraće se u Novom Kneževcu gde vodećim Grofovima stižu beogradski Hajlendersi željni prve pobede u ovoj sezoni. Vrščani će sa istom željom dočekati subotičke Spartance koji su posle početnog uspeha zabeležili dva poraza u nizu.

Kada je reč o Spartancima, kod njih vlada prilično dobro, a i optimistično raspoloženje. Tako lajnbeker Bojan Mrđanov poručuje:

– Posle dva rezultatska neuspeha, a opet velika uspeha u samoj igri, pokušaćemo da naš trud ovaj put nagradimo pobedom nad Vršcem, kaže Mrđanov, dok je defanzivni end ekipe iz Subotice Darko Pejić poručuje da je spreman za ovaj meč i nada se “dobrom poslu”:

– Nadam se da će što više akcija “ići” na moju stranu, jer se Spartanac nikad nije plašio Lavova, pomalo u šaljivom a opet ozbiljnom tonu poručuje defanzivni linijaš subotičkog tima.

U Novom Kneževcu, sa druge strane, i pored za mnoge iznenađujućeg prvog mesta, svesni su da itekako ima prostora za napredak u igri.

– Očekujem da ekipa bude složna kao i do sad i da ispravimo neke greške koje smo uočili posle utakmice sa Spartancima. Pokušaćemo da dobijemo i meč sa Hajlendersima, jer smo zaslužili da nam se isplati trud i rad u pripremnom periodu, izjavio je SS Grofova Edvard Čanji, dok raningbek novokneževačke ekipe Edvin Čanadi poručuje:

– Očekujem fer i korektnu utakmicu. Neka da svaki igrač pruži svoj maksimum kao i na predhodnim mečevima, a neka se i ovaj završi u našu korist.

A divizija, treće kolo:

Subota, 24. april

15h Vojvode Novi Sad – Vrbas Hanters (stadion FK Kabel)

15h Legionari Sremska Mitrovica  – Imperatori Niš (stadion 25. maj u Sremskoj Mitrovici)

Tabela: Vukovi 2-0, Vojvode 1-0, Vrbas i Imperatori po 1-1, Sombor 1-2, Legionari 0-2

B divizija, četvrto kolo:

Nedelja, 25. april

15h Vršac Lavovi – Spartanci Subotica (pomoćni teren Gradskog stadiona u Vršcu)

15h Grofovi Novi Kneževac – Hajlenders Beograd (stadion FK Obilić u Novom Kneževcu)

16h Mladenovac Forestlenders – Kikinda Mamuti (Gradski stadion u Mladenovcu)

Tabela: Novi Kneževac 2-0, Inđija i Mladenovac po 2-1, Kikinda 0-0, Spartanci 1-2, Hajlenders 0-1, Lavovi 0-2