Vrbas savladao Legionare

644

Prvi meč drugog kola A divizije srpske Superlige u američkom fudbalu pripao je Vrbasu koji je na svom terenu savladao Legionare sa 7:6.

Bila je to neizvesna utakmica sa puno pantova, jakim odbranama i velikom tenzijom na terenu, jer su obe ekipe u prvom kolu pretrpele poraze, Legionari u Somboru, a domaći Hantersi od Vukova u Beogradu, pa bi novi poraz za obe ekipe značio sigurnu borbu za opstanak.

Legionari su poveli već u prvoj četvrtini trčanjem Dejana Jašćura za 27 jardi, no izvođenje ekstra poena nije bilo uspešno, što se ispostavilo kao ključni detalj.

Nakon toga dugo se igra odvijala oko sredine terena. Tek u trećoj deonici mali nagoveštaj uspešnijeg završetka utakmice za domaćina bio je pokupljen fambl na 36 jardi od endzone gostiju. Međutim, ni nastavak te akcije nije doneo promenu rezultata.

Hantersi su, ipak, uspeveli da dođu do pobede. Tri minuta pre kraja ispucavanje Mitrovčana hvata raningbek domaćina Duško Pokrajac i vraća pant za oko 80 jardi postižući tačdaun. Time je rezultat izjednačen na 6:6, a pobedu domaćinu obezbeđuje Nikola Skuban šutem za ekstra poen za konačnih 7:6.

SEMAFOR:

Vrbas Hanters – Legionari Sremska Mitrovica 7:6 (0:6, 0:0, 0:0, 7:0)

1. četvrtina:

0:6 – Dejan Jašćur, trčanje 27 jardi

2. četvrtina:

3. četvrtina:

4. četvrtina:

7:6 – Dušan Pokrajac, pant vraćen 80 jardi za tačdaun; PAT uspešan: Nikola Skuban