Od aprila kreću fleg turniri SAAF

656

Povećanjem broja klubova u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala kao i zacrtanog cilja prilikom osnivanja SAAF-a da se posebna pažnja posveti najmlađim starosnim kategorijama koji se bave ovim sportom, u 2010. godini, počev od 18. aprila, kreće Fleg-liga, nadmetanje igrača od 10 do 16 godina u beskontaktnoj verziji američkog fudbala.

Osam timova-učesnika biće podeljeni u dve grupe: Grupu Sever čine Inđija, Subotica, Sremska Mitrovica i Vrbas, a Grupu Jug ekipe Beograda, Obrenovca, Zemuna i Pirota.

U okviru svake grupe biće organizovano po četiri turnira i to u gradovima koji imaju timove-učesnike, a na svakom od turnira timovi će odigrati po tri utakmice, dakle sa svim rivalima iz svoje grupe. Pobeda donosi bod, poraz… nadu da će u narednom meču biti ostvaren bolji rezultat i, što još važnije, biti ostvaren napredak u shvatanju i uživanju u čarima ovog sporta.

Turniri će se organizovati po sledećem rasporedu:

Datum SEVER JUG

18.04 Inđija Beograd

15.05 Subotica Obrenovac

29.05 S.Mitrovica Zemun

12.06 Vrbas Pirot
Veliko finale će takođe biti organizovano kao turnir, no na malo drugačiji način od preliminarnih nadmetanja. Naime, dve prvoplasirane ekipe Severa i Juga činiće grupu A i nadmetaće se za medalje, a trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi Severa i Juga će razigravati u Grupi B za konačni plasman.

Upravni odbor SAAF je na svojoj poslednjoj održanoj sednici jednoglasno doneo odluku o ovakvom sistemu i rasporedu takmičenja, pa mladim učesnicima i njihovim klubovima želimo mnogo uspeha i sportske sreće, kao i uživanja u sportu u kome prave prve a najznačajnije korake.