Highlanders i T-Rex novi članovi Srpske asocijacije američkog fudbala

556

Srpska asocijacija američkog fudbala sa velikim zadovoljstvom saopštava da je od ove jeseni bogatija za dva nova člana, beogradski klub američkog fudbala “Highlanders” i KAF “T-Rex” iz Zemuna.

Nastavljajući rad ne samo na omasovljenju Asocijacije, već pre svega na podizanju kvaliteta svih nivoa takmičenja, od fleg, preko juniorskih do onih u kojima se nadmeću seniori, porodica klubova koji funkcionišu pod okriljem SAAF sa radošću je u svoje redove primila nove članove. Zadovoljstvo je, prema prvim rekacijama “novajlija”, obostrano.

– Uveren sam da za naš klub, “Highlanders”, u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala postoje bolji uslovi za razvoj, i igrača, i ekipe i samog kluba. Odluku o pristupanju SAAF, iako sam predsednik, nisam doneo sam, već uz saglasnost igrača koji su se saglasili da je to pravi potez. Nastupati u jedinstvenoj ligi, u kojoj su svi klubovi zajedno, nama kao novima na sceni odgovara, kaže Borislav Mihajlović, prvi čovek “Hajlendersa”, koji posebno ističe značaj razvoja mlađih starosnih katerogorija i njihovih nadmetanja u američkom fudbalu.

– Mi smo se tokom 2009. takmičili u flegu, to želimo da nastavimo, baš kao što želimo i da Asocijaciji doprinesemo po tom pitanju, i naš klub, i ja lično. “Hajlendersi” su trenutno jedan pravi mali juniorski pokret, jer većinu igrača čine tinejdžeri, ali imamo i starije članove tako da ćemo u sezoni koja predstoji biti pravi spoj mladosti i iskustva. Radujemo se novim izazovima, ističe Mihajlović, koji će u istoriji ovog sporta ostati upamćen kao prvi predsednik Saveza koji je objednio srpske klubove američkog fudbala.

Ništa manje entuzijazma nema ni u zemunskom “T-Rex”-u, mladom klubu koji je ozvaničio svoj nastanak 5. maja 2009. O tome svedoče reči njihovog predsednika, Vladimira Đakiva:

– U dosadašnjih šest meseci postojanja fokusirali smo našu pažnju na formiranje ekipe koja bi se najpre nadmetala u fleg-fudbalu, dok smo organizaciono radili i na uspostavljanju osnova za funkcionisanje kluba. U Srpskoj asocijaciji američkog fudbala verujemo da ćemo na pravi način imati onu podršku koja je neophodna za mlade klubove i njihovu viziju razvoja. A naša vizija je upravo ta da se mora krenuti od osnova, od baze, odnosno od najmlađih kategorija. Upravo zato smo oformili tim za nadmetanje najpre u fleg-ligi, a promociju ovog sporta vršimo, između ostalog, i po zemunskim školama željni da organizujemo školske turnire u flegu. Imamo i podršku naše Opštine, pa se nadamo da ćemo kao članovi SAAF krenuti ka ostvarenju naših ciljeva – formiranju stabilnog kluba koji će, počev od nadmetanja najmlađih, dostojno biti reprezentovan i kroz juniorska a potom i seniorska nadmetanja.

Zadovoljstvo sa jedne, zadovoljstvo i sa druge strane. Jedino tako i umemo da postojimo u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala. Dobro nam došli!