Vojvode priželjkuju iznenađenje

605

Peđa Nikolić, trener Vojvoda, o finalu Superlige

Svesni su u taboru Vojvoda da će u finalu Superlige, zakazanom za nedelju 19. jul od 17 časova na terenu sa veštačkom podlogom na Adi, favorit za pobedu i titulu biti domaći tim. Ipak, na duel sa Vukovima Novosađani ne kreću sa “belom zastavom”, jer tako nešto ne postoji na njihovom repertoaru. A ni u rečniku.

Peđa Nikolić

I pored gubitka nekoliko ključnih igrača, ponajviše u vidu teške povrede kvoterbeka Čabe Juhasa a potom i Rastka Jokića koji se izvrsno snalazio na poziciji organizatora igre sa koje je, do povrede, postigao 11 superligaških tačdauna na sve načine na koje napad to može da učini, tim iz Novog Sada će u finalnom okršaju sa Vukovima ići na pobedu. Vojvode to ne kriju, baš kao što ne skrivaju ni činjenicu kome se uoči meča daju veće šanse.

– Vukovi su, iskreno govoreći, favoriti u ovom duelu, ali ne mogu nikako da kažem “da se, zbog toga, unpared predajemo” jer mi u Beograd krećemo – po pobedu. Ako odradimo sve što smo se dogovorili, ako uspemo u glavnom zadatku, da zaustavimo trčanje našeg suparnika u borbi za titulu, onda možemo do trofeja, kaže Peđa Nikolić, trener Vojvoda.

Govoreći o stanju ekipe koju predvodi kao strateg, Nikolić ističe da se atmosfera sve više i više kreće u onom pozitivnom pravcu. Nestrpljenja nema, ali iščekivanje narasta.

– Poslednji treninzi pokazuju da raspoloženje raste. Biće sve to “ok” kada dođe do utakmice, a tada je i najvažnije pokazati ono što umeš. Nema sumnje da će naš tim biti spreman za finale, baš kao što nema sumnje da će igrači na terenu odraditi sve zadatke koji od njih budu zatraženi.

Zadatak prvi mogao bi, dakle, da glasi: zaustaviti trčanje Vukova. Zadatak drugi (ili ipak primarni?) – igrati svoju igru. A ona se, usled odsustva Juhasa i Jokića delimično izmenila.

– Na poziciju kvoterbeka došao je naš najboljih hvatač, Jovan Plećaš, koji je iz meča u meč pokazivao napredak. On se privikao na novu ulogu, koja sa sobom donosi potpuno drugačije situacije od onih na koje je navikao da ima kao hvatač. Sada deluje sigurnije kao kvoterbek, ležernije se oseća jer sve lakše uočava šta će da se dogodi na terenu kada akcija krene. Daleko je to od onoga što mi, realno, možemo sa ovim igračkim kadrom, ali je napredak svakako primetan. Ne samo kod njega, već i kod ofanzivne linije. Momci su shvatili da su oni ti koji moraju “da poguraju”, da su oni ti koji moraju da se istaknu jer nam “pas-igra” nije toliko ubojita koliko je bila sa Rastkom i Čabom. Ipak, mislim da nam je napad trčanjem sada dobio jednu novu, kvalitetniju dimenziju i u tome bi mogla da leži jedna od naših šansi za pobedu, kaže Nikolić, dodajući za kraj i sledeće:

– Mi smo svesni ko je favorit u ovom meču, ponavljam, ali i znamo da ako ispunimo sve naše planove možemo do titule. Zbog nje, uostalom, i krećemo na finale.