Grin: “Ovo je ono pravo”

708

Očekivanja kvoterbeka Vukova od velikog finala

Kvoterbek Vukova, Džordan Grin, ove sezone je bio zaslužan za devet postignutih tačdauna “čopora” u Superligi: imao je šest dodavanja koja su njegovi igrači “odneli” u protivničku endzonu, a triput je to i sam učinio, trčanjem. Možda najvažniji superligaški trenuci bili su dodavanje i trčanje za tačdaun u Novom Sadu, kada je tim sa Ade slavio posle dva produžetka. Grin je tada samo nastavio ono što je počeo godinu dana ranije…

Jordan Green

U svom prvom nastupu protiv Vojvoda Grin je takođe poentirao dva puta, jednom “kroz vazduh” i jednom “po zemlji”. Bilo je to za velikih 36:0 u oktobru 2008. na međunarodnoj sceni, no od tada se mnogo toga promenilo. Novosađani su sazreli kao tim, pokazali da je prošlogodišnji debakl na Adi bio samo trenutak slabosti. Ali, baš kao i tada, dva startna kvoterbeka će im nedostajati. Da li je na pomolu sličan scenario ili nova epska borba poput one na startu Superlige? Grin o tome razmišlja ovako:

– Iskreno, mene ne brine da li će utakmica biti napeta ili neće. Najvažnije je kako će se ona završiti. A mi želimo da se ona završi kao što se završila prošli put kada smo sa njima igrali – našom pobedom. Pa, neka to bude posle četiri četvrtine, ili četiri produžetka, meni je svejedno.

Govoreći o snazi “čopora”, američki organizator igre tima sa Ade ističe sledeće:

– Imam utisak da je svaki igrač našeg tima ove godine napredovao na individualnm planu. No, najupečatljiviji utisak je da smo mi uzrasli kao tim. Svi smo sada zajedno, i svi se zajedno borimo. Za jedan cilj.

A cilj je – superligaška titula, koja će “na talonu” biti u nedelju, 19. jula, od 17 časova na najboljem terenu koji američkom fudbalu može da ponudi Srbija. Ono što Džordana Grina, međutim, brine nisu povrede zbog kojih kuburi dobrim delom sezone, već činjenica da isti cilj kao Vukovi – imaju i Vojvode.

– U ovom trenutku ne mogu ni da se setim kako to izgleda kada sam 100% spreman, ali garantujem da to i ne zanima previše Novosađane. Oni dolaze u Beograd – da nas pobede! Zato će čitava naša ekipa morati da pruži svoj maksimum, i za bilo kakav drugačiji pristup neće biti opravdanja. Bolji tim će tog dana slaviti u finalu, a meni ostaje da se nadam da će to biti Vukovi.