Kolibar: Nemamo čega da se plašimo

574

Miloš Kolibar je povratak u ekipu Sremske Mitrovice obeležio dodavanjem za jedini tačdaun koji su Vukovi primili “kroz vazduh” u prva dva ovosezonska meča beogradske ekipe. To, ipak, nije bilo dovoljno da Legionari izbegnu rezultatski ubedljiv poraz (42:6) na Adi, ali mlada nada ovdašnjeg američkog fudbala nije klonuo duhom posle takvog starta Superlige u kome je njega i saigrače odmah dočekao slobodan vikend.

– Na početku te utakmice na delu je bila demonstracija neosporive snage i spremnosti ekipe iz Beograda. Nasuprot tome, strah i predrasude u redovima moje ekipe uslovile su katastrofalnu prvu četvrtinu po nas, kaže popularni “Švrća”, pre godinu i po dana najmlađi igrač koji je, tada kao risiver, bio pozvan na pripreme reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo.

– Ostatak utakmice na Adi, preostale tri četvrtine, viđena je daleko bolja, kreativnija i nadasve hrabrija igra Legionara. Ponosan sam na celu “Legiju”, kako mlade momke kojima je ta utakmica bila debitantska, tako i na “veterane” koji su “nekim novim klincima” služili kao uzor, dodaje Kolibar, sumirajući utiske sa meča sa Vukovima na sledeći način:

– Bila je to važna lekcija za veoma podmlađenu ekipu Legionara. Shvatili smo da se možemo nositi i sa ekipama poput Vukova, te da nemamo čega da se plašimo u nastavku sezone.

A u nastavku sezone Legionare najpre očekuje veliko iskušenje u okviru trećeg kola, kada će im u Sremsku Mitrovicu doći novosadske Vojvode.