Hofman od Inđije želi još više i još bolje

625

Pobeda u prvom kolu Superlige sama po sebi je dovoljna za zadovoljstvo, ali u ovdašnjem američkom fudbalu postoje i oni koji i posle trijumfa znaju da je do njega moglo da se dođe još boljim nastupom. Na tu temu je govorio strateg ekipe Inđije, Igor Hofman, koji je najpre istakao da je raspoloženje u njegovom timu pred gostovanje u Jagodini prilično dobro.

– Atmosfera u ekipi je pozitivna. Dosta nam je značila pobeda na startu prvenstva protiv Vršca iako taj meč nismo odigrali onako kako smo svi očekivali, već osetno slabije, kaže strateg “Indians”-a, dodajući i jednu važnu činjenicu:

– Nama dosta problema zadaju povrede koje su nas praktično blokirale da treniramo kako treba pred meč sa Jagodinom. Bez obzira na sve te povrede koje su nas zadesile, a to je za ekipu sa kratkim “rosterom” kao što je Inđija veliki problem, nada za povoljnim ishodom ove utakmice svakako postoji. Idemo u Jagodinu svesni da će to biti teško gostovanje ali takođe smo svesni da možemo igrati dosta bolje nego protiv Lavova i to nam daje prostor za optimizam.

Upitan koje su to dobre stvari koje su kod “Indijanaca” mogle da se uoče na samom startu sezone, Igor Hofman kaže:

– Kao prvo i svakako najvažnije je to što mi praktično na svakoj poziciji imamo vrlo talentovane i mlade igrače. Uz to, naši glavni nosioci igre su svi između 18 i 22 godine starosti i to je ono što je po meni utisak broj 1 kod ekipe iz Inđije. Upravo ti, mladi igrači, koji su lideri ovog tima u svakom pogledu. Ipak, put od mladog i talentovanog do dobrog igrača je veoma dug i naporan, a ponajčešće zavisi od samog igrača i njegove spremnosti da taj put pređe. Ukoliko se to dogodi i svi ti mladići ostanu u “Indians”-ima i nastave da kvalitetno treniraju i naporno rade, moram reći iskreno – napornije nego do sad, pred “Indians”-ima su dobri dani.