Lekcija za Nebeske Gromove

681

Zoran Damjanović ni sam nije mogao da prepozna igru svojih izabranika u Nišu, gde je Obrenovac poražen od Imperatora sa 18:2. Trener Nebeskih Gromova je na put poveo gotovo sve igrače sa kojima je minule godine na impresivan način, bez poraza i uz ubedljive pobede, osvojio juniorsku ligu Srbije, ali je prvi takmičarski nastup u seniorskoj konkurenciji bio samo bleda senka ranijih izdanja.

– Ekipa nije odigrala onako kako je očekivano, to je glavna odlika našeg meča u Nišu. Trčanje Imperatora, njihovo glavno oružje, funkcionisalo je dobro ali smo mi tokom većem delog meča uspevali da ih zadržimo, međutim naš napad nije odgovorio na pravi način. Dvaput smo mogli da poentiramo, bili smo jako blizu, ali… Šta da kažem, drugu, treću i pola poslednje četvrtine smo uspevali da kontrolišemo taj napad Nišlija, ali naša ofanziva se nije proslavila jer smo pravili katastrofalne greške. Greške nalik situaciji da, pri deficitu od 2-8, mi dođemo na dve jarde od endzone a onda napravimo fambl.

Iz ovih Damjanovićevih reči već se naslućuje da stvari nisu funkcionisale kako je bilo planirano. O tome glavni trener Obrenovca dodaje i sledeće:

– Konačan rezultat je veći nego što je to igra oba tima pokazivala. Naši igrači su, pre svega, sagoreli u nekoj želji, ili je možda bolje reći da, posle juniorske titule, nisu shvatili ozbiljnost igranja na seniorskom nivou. Svakako da su uticaja na to imali i svi ovi događaji koji su se desili u kratkom vremenskom periodu, formiranje nove Asocijacije, kašnjenje opreme zbog koje nismo nastupili u prvom kolu, ali i pored svega moram da istaknem da krivicu za poraz ne snose igrači, već ja, kao glavni trener koji u Niš nisam odveo spremnu ekipu.

Na pitanje na šta se ta spremnost odnosi, Damjanović kaže:

– Oni su svakako fizički spremni, ali “u glavi” nisu bili za jednu ovakvu utakmicu. Naravno, to može da se popravi, ali na taj voljni momenat, na koncentraciju, ne mogu ja da utičem, to oni moraju sami. Igrači moraju da na utakmici urade sve što im se kaže, da sprovedu u delo ono što i sami već rade na treningu. Apsurd je da su nama treninzi jači od intenziteta kojim je odigrana utakmica u Nišu. Ako izuzmem nekoliko pojedinaca, ostali su odigrali ispod nivoa na kom mogu da nastupe. A to nije posledica lošeg treninga, već posledica njihovog shvatanja situacije, nivoa takmičenja i ličnog angažovanja.