Harper: “Čestitke zaslužuju svi akteri”

650

O čudesnom meču u Novom Sadu, u kome je njegov tim slavio kao gost sa 36:43, trener Vukova Džon Harper razmišlja kao i svi poklonici američkog fudbala koji su prisustvovali spektaklu okončanom tek posle dva produžetka. Iskreno čestitajući rivalu na odličnoj partiji, ali i svojim izabranicima koji su došli do teško izvojevane pobede, američki stručnjak ističe:

Odlična utakmica, sumnje nema. I jedan i drugi tim su pokazali sa kolikom su željom ušli u ovaj susret. A takvi dueli su uvek zanimljivi. Mi smo, istini za volju, tek na početku sezone i normalno je da se tada dešavaju neke stvari koje nisu planirane, ali se može reći da su očekivane za ovaj period rada. Po nekom mom shvatanju ove igre “kasnimo” sa nekim stvarima oko mesec i po, ali kako sezona bude odmicala tako ćemo te detalje ispravljati “u hodu” i bivati još bolji.

Harper, koji je i 2000. i 2001. sa ekipom iz Bergama osvojio “Eurobowl” nije štedeo reči hvale i za nastup Vojvoda u pomenutoj utakmici kojom je otpočelo 2. kolo Superlige pod okriljem Srpske asocijacije američkog fudbala:

– Momci su istrčali na teren i zaigrali hrabro protiv nas. Za to im pripadaju sve čestitke. Imaju odlične pojedince, naročito su mi se svideli igrači sa brojevima 89 (Jovan Plećaš) i 85 (Mitar Bajčetić), ali je svima bilo jasno koliko je timu iz Novog Sada važna igra njihovog i startnog kvoterbeka, ali i neverovatne “82”-ke (Čabe Juhasa) koji je u stanju da beži od linijaša koji ga jure, a da u tom “skremblovanju” kompletira dodavanje od preko 20 jardi. Ipak, moram da pohvalim i moj tim, koji je nastupio bez nekoliko izuzetno bitnih igrača, a opet je uspeo da dođe do pobede. Taktički smo, istini za volju, ponekad delovali kao bebe, ali to su stvari koje se ne mogu rešiti “preko noći” već upravo onako kako sam i rekao na početku, tokom sezone. Zato sam siguran da ćemo, pre svega kvalitetnim radom i uvođenjem sve više i više novih akcija, u nastavku 2009. biti još bolji, zaključio je strateg Vukova.