Vukovima sjajan derbi u Novom Sadu

643

Derbi drugog kola srpske Superlige u američkom fudbalu pripao je Vukovima koji su u Novom Sadu savladali Vojvode sa 36:43 (7:7, 7:7, 7:14, 15:8, 0:7) posle produžetaka.

Pred 500-inak gledalaca na stadionu FK Kabel favoriti za osvajanje titule pokazali su da sa pravom nose taj epitet, jer su sjajnom igrom oduševili sve poklonike ovog sporta i još jednom dokazali da se u Srbiji igra izuzetan američki fudbal.

Vodili su Vukovi tri puta, isto toliko puta su “Djuksi” anulirali deficit, a onda je uzbuđenje dostiglo kulminaciju u poslednjoj četvrtini. Vojvode se nisu zadovoljavale pukim izjednačenjem nakon što su i četvrti put sustigli vođstvo gostiju, već su akcijom za dva dodatna poena, preko jednog od svojih ključnih igrača, Ivana Međugorca, poveli sa 29:28. Na odgovor se nije čekalo dugo. Andrej Tasić, povratnik u Vukove, a i silom prilika povratnik i na svoju primarnu poziciju, kvoterbeka, pronalazi Marija Lugonju koji osvaja 72 jarde i, uz Tasićevo “dodatno” trčanje, vraća “+7” u korist beogradskog kluba. Ipak, Rastko Jokić, koji je prethodno imao jedno tačdaun trčanje i jedno tačdaun hvatanje, po treći put se “upisao” u one zaslužne za pogodak kada je pronašao raning-beka Marka Đanića koji je, osvajanjem 20 jardi, poravnao rezultat na 36:36, posle čega su usledili produžeci.

Nakon što obe ekipe nisu uspele da iskoriste svoje napade po prvi put (Vukovi posle četiri neuspešna pokušaja, a “Djuksi” usled promašenog fild-gola), gosti su preko Aleksandra Lazovića poentirali, a zatim je njihov najbolji igrač, “trkač” Brendon MekDauel, zablistao i u odbrani: američki internacionalac, koji je prethodno postigao tri tačdauna, u završnoj akciji na meču je presekao dodavanje kvoterbeka Vojvoda Čabe Juhasa, čime je ozvaničena pobeda Beograđana koja će se računati i za Superligu, i za regionalnu, Centralno-evropsku ligu.

SEMAFOR:

1. četvrtina

0:7 Džordan Grin, trčanje 30 jardi, PAT uspešan – Milan Matović

7:7 Marko Đanić, trčanje 7 jardi, PAT uspešan – Ivan Međugorac

2. četvrtina

7:14 Brendon MekDauel, trčanje 9 jardi, PAT uspešan – Milan Matović

14:14 Rasto Jokić, trčanje 5 jardi, PAT uspešan – Ivan Međugorac

3. četvrtina

14:21 Brendon MekDauel, trčanje 5 jardi, PAT uspešan – Milan Matović

21:21 Rastko Jokić, hvatanje 5 jardi, dodavanje: Čaba Juhas, PAT uspešan – Ivan Međugorac

21:28 Brendon MekDauel, trčanje 29 jardi, PAT uspešan – Milan Matović

4. četvrtina

29:28 Jovan Plećaš, hvatanje 9 jardi, dodavanje: Čaba Juhas. Dva poena: Ivan Međugorac, trčanje

29:36 Mario Lugonja, hvatanje 72 jarde, dodavanje: Andrej Tasić. Dva poena: Andrej Tasić, trčanje

36:36 Marko Đanić, hvatanje 20 jardi, dodavanje: Rastko Jokić. PAT uspešan – Ivan Međugorac

Produžeci:

Oba tima neuspešna u prvim pokušajima; Potom:

36:43 Aleksandar Lazović, hvatanje 10 jardi, dodavanje: Džordan Grin

Brendon MekDauel preseca zatim dodavanje kvoterbeka Djuksa Čabe Juhasa