Obrazloženje predsednika Sky Thunders-a Vladana Ristića povodom neodigravanja utakmice

596

“Utakmica izmedju Obrenovca Sky Thunder i Novi Sad Dukes nije odigrana u zakazano vreme. Razlog neodigravanja utakmice koja je bila uredno prijavljena nadležnom savezu i ostalim organima leži u zahtevu domaćina za neodigravanje utakmice. Naime ekipa domaćina nije uspela da obezbedi dresove za svoje igrače. Razlog je nepoštovanja dogovora od strane Firme “Lineras” sa sedištem u Rušnju, Moravička 8a koja se bavi proizvodnjom sportske opreme, iako su dresovi bili unapred plaćeni i po dogovoru trebalo biti isporućeni još 5 dana pre poćetka utakmice.

Uprava Kluba se našla u veoma teškoj i nezavidnoj situaciji i u dogovoru sa Sudijskom organizacijom kupuje 45 belih majica (sa ispisanim brojevima, da bi ekipa izgledala jednoobrazno). Ipak uprava Kluba nije mogla da predje preko zahteva glavnog trenera ekipe Zorana Damnjanovića koji se usprotivio odigravanju utakmice na takav način, i sa gostujućom ekipom je dogovoreno da se utakmica ne odigra na zahtev domaćina.

Ostaje nam da žalimo što je došlo do ove situacije i na ovakav način počela sezona u novom savezu.Krivica je u tzv. višoj sili ali delom u domaćinu koji je izgleda odabrao pogrešnog partnera za sklapanje poslova. Ali teško je naći dobre i sigurne garancije prilikom odabira firme skojom ćete sklopiti posao, jer pomenuta firma nije neka takoreći anonimus, već preduzeće koje dugo već posluje na našem tržištu i skojom saradjuju mnoga sportska društva(da napomenem samo da su garnituru dresova za svoj klub neposredno pre nas uzeli i Zagreb Thundersi članovi CEFL takmičenja).

Mi izgleda nismo imali sreće sa pomenutom firmom i zbog toga je došlo do ove nemile situacije. Nadam se da ćemo mirno i hladne glave uspeti da prevazidjemo ovu situaciju i da če ubuduće iz Obrenovca stizati lepše vesti.”

Predsednik Kluba

Ristić Vladan