Imperatori kreću u pohod

682

U vreme Starog Rima vojni komandanti koji u značajnoj borbi ostvare veliki uspeh bili su po povratku obasuti hvalospevima i sveopštim divljenjem, a njihov trijumf proslavljao se i decenijama kasnije. Ipak, samo najveći među njima dobijali su najveću čast: da ih oni vojnici koje su lično predvodili – proglase Imperatorom. Bilo ih je samo nekoliko u bogatoj istoriji…

Došla su neka nova vremena, i neki novi Imperatori. Cilj je, međutim, ostao isti. Da se njihovi uspesi večno pamte, da njihovim trijumfima nema ravnih. I težina zadatka je ostala ista: neostvariva, za mnoge koje o takvom životu sanjaju.

U Nišu, međutim, čvrsto stoje na zemlji. Verujući u sopstveno zalaganje, svoje samoodricanje i besprekornu disciplinu, Imperatori kreću u prvu sezonu Superlige, na čijem početku ih očekuje gostovanje Somborskim Celtis-ima.

– Svaka sezona je priča za sebe, pripreme su odrađene kvalitetno ali nekako uvek nedostaje “još malo vremena” da se tim uigra kako bi sve bilo kako smo zacrtali. Generalno govoreći, mi se se spremili za početak ove sezone u kojoj ćemo pokušati da implementiramo jedan novi sistem, i napada i odbrane, na kome ćemo bazirati rad kluba ne samo u 2009. već i u godinama koje slede, kaže prvi strateg niških Imperatora, Milan Cvetković.

Klub iz Niša u novu sezonu kreće pun iščekivanja, ali i optimizma. Dobar rad očigledno se odražava i na entuzijazam.

– Mi smo nešto ranije završili prethodnu sezonu pa smo organizovali i letnji kamp koji nam je mnogo značio. Posvetili smo tada pažnju i nekim igračima koji nisu mnogo dobijali prilike da igraju 2008, ali i novim članovima. Bolja medijska pokrivenost nego ranijih godina, kao i činjenica da više nismo na samom početku stvaranja kluba – učinili su svoje. Članstvo raste i to može samo da nas raduje, kaže Cvetković pred gostovanje u Somboru, dodajući o toj utakmici i sledeće:

– Nama je najbitnije da u taj meč uđemo spremni, maksimalno skoncentrisani, kao i da probamo da nametnemo svoj tempo igre. Nadamo se da će nas sve zajedno i vreme poslužiti, te da će utakmica biti kvalitetna i lepa za gledanje za sve koji joj prisustvuju.

Impretori ne prete. Nisu to nikada ni radili. Oni svoje želje dokazuju delima. Prva prilika je subota, stadion PIK Sombora, i to od 15 časova.