5. kolo: Panthers vs SBB Vukovi

Details

Date Time League Season
17/05/2015 15.00 SPORT KLUB Prva liga Srbije 2015

Rezultat

Recap

Pančevo Panthers – SBB Vukovi Beograd 13:14 (7:7, 0:0, 0:0, 6:7)

Stadion: SC „Mladost“. Gledalaca: oko 700.

Kretanje rezultata:

7:0 Šon Frizel pas 10 jardi za Bratislava Bošnjaka, Stefan Dedić uspešan PAT.
7:7 Majls Gejts pas 25 jardi za Nikolu Simovića, uspešan PAT.
7:14 Mihailo josović trčanje 80 jardi, uspešan PAT.
13:14 Frizel pas 13 jardi ka Trajanoviću, Dedić neuspešan PAT.

U vrlo uzbudljivom meču, na stadionu SC „Mladost“ u Pančevu, Vukovi iz Beograda uspeli su još jednom ove sezone  da sačuvaju oreol nepobedivosti, iako su ponovo bili na velikom iskušenju. Sjajni Pančevo Panthersi zagrizli su šampiona svom silom, ali na kraju ipak nisu uspeli i da savladaju velikog rivala.

Odlično je počela utakmica za Pantere, koji su pasom kvoterbeka Šona Frizela za Bratislava Bošnjaka došli u vođstvo na samom početku utakmice. Ranim tačdaunom pokazali su da će biti čvrst orah za Beograđane, nateravši ih da zaigraju mnogo ozbiljinije.

Nekoliko puta ove sezone Vukovi su već pokazali od kakvog su materijala. Još jednom su uspeli da prepokrenu tok meča i na kraju slave. Na izazov koji su im Panteri postavili, odgovorili su najpre tačdaunom koji je Majls Gejts bacio ka Nikoli Simoviću, za izjednačenje.

Lomio se rezultat tokom druge i treće deonice, ali snažne odbrane na obe strane nisu dozvolile protivnicima da poentiraju, pa je odluka odložena za finalnu četvrtinu.

Pad koncentracije u odbrani Pantera, ali i odličan prodor Mihaila Josovića, ispostavilo se, odlučili su utakmicu. Trk dug 80 jardi Čačanina u redovima Vukova doveo je, uz sigurno izveden šut, aktuelne šampione do odlične pozicije uoči završnice.

Nije bilo gotovo, jer su se pitali i Panteri. Dva minuta pre kraja, Frizel je još jednom uposlio svog hvatača, dodao je pas dug 13 jardi ka Trajanoviću za tačdaun i šansu za novi egal, a možda i pokušaj za trijumf poentiranjem za dva poena. Odlučili su se Panteri za sigurniju varijantu, ali je kiker Stefan Dedić ovog puta bio nesiguran, pa je ostalo 13:14.

Do kraja meča gosti više nisu dozvolili Panterima da ih ugroze, pa su tako izvojevali još jednu tešku pobedu za opstanak na vrhu tabele.

Video

Venue

SC Mladost, Pančevo