Royal Crowns i Kumanovo Skeletons obezbedili finale SFLS 2023

282

Kraljesvke Krune i Kumanovo Skeletons obezbedili prolazak u finale Seniorske fleg lige Srbije 2023.

Kraljevske Krune su trijumfovale nad ekipom Kumanovo Skeletons, preokretom sa 12:13, na 19:13. Kraljevački tim se ovom pobedom plasirao kao prvoplasirani u grupi na finalni turnir Seniorske fleg lige Srbije. Dok je ekipa iz Kumanova kao najbolja drugoplasirana ekipa u ligi obezbedila prolazak u finale.

U Kraljevu je u nedelju 5. novembra održan treći turnir grupe Jug Seniorske fleg lige Srbije.

U prvom susretu tim Kumanovo Skeletons je deklasirao tim Werewovles iz Valjeva rezultatom 60:0, poluvreme 30:0.

U drugoj utakmici su domaći Kraljevo Royal Crowns igrali sa Kumanovo Skeletons, jedinim konkurentima u grupi za direktan prolazak na finalni turnir. Naime, na prvom turniru su Krune odnele sve pobede, a na drugom tim iz Makedonije.
U odlučujućoj utakmici nije nedostajalo uzbuđenja. Kraljevski klub je poveo, tako što je Mihailo Đokić kompletirao pass od 7 jardi na Dušana Jarića. Tim rezultatom od 6:0 se i završilo poluvreme. U drugom poluvremenu su Krune povećale prednost na 12:0, nakon sjajno presečene lopte u svojoj endzoni, od strane Nikole Milivojevića i vraćanja preko celog terena za tačdaun. Međutim, tim iz Kumanova je pasom uspeo da smanji razliku na 12:7, a samo dve sekunde pred kraj utakmice i to iz četrvrtog pokušaja za 12 jardi, je postigao još jedan tačdaun izjendačivši, a nakon supešnog pretvaranja za 1 poen i povevši sa 13:12.
Nije mnogo ostalo do kraja za Krune, sekunde su se odbrojavale kada je Mihailo Gajović uputio čuveni hail mary pass na Andriju Savićevića, koji se sa odbranbenim igračem iz Skeletonsa izborio za posed lopte i tako postigao presudan tačdaun za prolazak Kraljeva u finale. Taj tačdaun je potvrdio dodatnim poenom Dušan Jarić uhvativši loptu na pas Mihaila Gajovića.

U poslednjem susretu ovog turnira ekipa Kraljevo Royal Crowns je savladala i goste iz Valjevo Warewolves rezultatom 46:20.
Obzirom da je tim Golden Bears iz Bora otkazao učešće na ovom turmiru svi susreti ovog tima su registrovani kao porazi službenim rezultatom od 35:0.

Rezultati trećeg SFLS turnira – grupe Jug:

Kumanovo Skeletons 60:0 Valjevo Warewolves
Kraljevo Royal Crowns 35:0 Bor Golden Bears

Kraljevo Royal Crowns 19:13 Kumanovo Skeletons
Valjevo Warewolves 35:0 Bor Golden Bears

Valjevo Warewolves 20:46 Kraljevo Royal Crowns
Kumanovo Skeletons 35:0 Bor Golden Bears