Srbija na Evropskom prvenstvu u Italiji 31.8 – 4.9.

880
Foto: Gorillas Subotica

Reprezentacija Srbije učestvovaće od 31. avgusta do 4. septembra na Omladinskom Evropskom prvenstvu u fleg fudbalu, koje se održava u Italiji u Grosetu. Naši mladi sportisti će se pridružiti još 11 nacija kako bi se borili za prestižne naslove u kategorijama U17 i U15 mešovito.

Sa oko 380 sportista učesnika, zajedno sa svojim trenerima i porodicama, Groseto će postati epicentar evropskog fleg fudbala. Očekuje se da će ovo takmičenje postati najmasovnije u istoriji ovog sporta na Starom kontinentu, donoseći uzbuđenje i energiju mladih talenata iz različitih zemalja.

Reprezentacija Srbije će se takmičiti u dve kategorije. U kategoriji U17, naš tim će se suočiti sa izazovima u grupi B. Snage će odmeriti sa selekcijama Češke, Ukrajine, Austrije, Izraela i Nemačke. Paralelno, naši dečaci i devojčice će se takmičiti u U15 mešovitoj kategoriji, gde su smešteni u grupu C. Njihovi protivnici će biti selekcije Austrije, Francuske, Finske i Velike Britanije.

Ovo prvenstvo predstavlja priliku za naše mlade sportiste da pokažu svoje veštine, timski duh i posvećenost sportu. Svi zajedno, sa različitih strana Evrope, stvoriće nezaboravno sportsko iskustvo ispunjeno rivalstvom, prijateljstvom i fer-plejom.

U sledećem tekstu ćemo predstaviti dečake i devojčice koje će predstavljati Srbiju na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu!