Ashton Heard najbolji strani igrač Sport Klub Prve lige Srbije!

570

Iskusni raningbek Divljih veprova iz Kragujevca Ashton Heard izabran je za najboljeg stranog igrača Sport Klub Prve lige Srbije za sezonu 2023!

Heard je u glasanju za najboljeg stranog igrača sa 11 poena bio prvi ispred svog saigrača iz tima kvoterbeka Greena (7 poena) i raningbeka Mamuta Davida Ross (5 poena).

Heardu je ovo drugi put da igra za Divlje veprove i ove sezone je uhvatio 11 tačdaunova i istrčao 765 jardi.

U koledž karijeri nastupao je na North Greenville Univerzitetu (NCAA D2), gde je stekao i All American First Team počasti.

Heard ima veliko iskustvo igranja u Evropi. U danskim Copenhagen Towers-ima igrao je 2019. godine i sjajno se snašao osvojivši 743 jarda i šest tačdaunova na pet mečeva. Prošle godine je predvodio napad Kuguara sa ukupno 1104 jarde na 10 utakmica (110,4 po utakmici), pa je sasvim opravdano proglašen za MVP-a te ekipe.

Divno je biti proglašen najboljim stranim igračem u Srbiji! Moj cilj ove sezone bio je ne samo osvojiti šampionsku titulu u Prvoj ligi Srbije, već i biti najbolji igrač koji mogu biti kako bih pomogao svojim saigračima da ostvare naš cilj. – rekao je Heard.